Aralarında Arriva, Keolis, EBS ve Qbuzz şirketlerinin bulunduğu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çalışanların maaşlarının yüzde 15 oranında artırılmasına ve bir defaya mahsus olarak 1000 euro ödeme yapılmasına karar verildi.

Yaklaşık 2,5 yıllık bir süreç için varılan anlaşmada, iş yükünün azaltılmasına yönelik yeni tedbirler alınmasına da onay verildi.

Gece saatlerinde basına bir açıklama yapan FNV yetkilisi Marijn van der Gaag, varılan anlaşmanın “memnuniyet verici” olduğunu belirtti. Van der Graag yine de anlaşmanın sendika üyeleri ile görüşüleceğini aktardı. 

Görüşmelerin 'Zor bir süreç' olduğunu söyleyen işverenler sendikası CNV yetkilisi de elde edilen sonucu üyelere sunulacağını açıkladı.

İşveren örgütü VWOV, görüşmelerde çok yoğun tartışmaların yaşandığını belirtti ancak özellikle yolcular adına bir rahatlama olmasından, memnun olunduğu kaydedildi.

Varılan toplu iş sözleşmesinde özellikle belirli yaşın üzerindeki personel için de düzenleme yapıldı. VWOV’ye göre, 63 yaşın üzerinde ve yüzde 60 oranında çalışan personelin, yüzde 80 maaş almasına ve yüzde 100 emeklilik primi biriktirmesine olanak sağlandı

Son aylarda, bölgesel taşımacılıkta çalışan personel farklı tarihlerde ve bölgelerde birkaç kez greve gitti. Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz, RET ve Transdev şirketlerinde çalışan 13 bin personeli kapsayan yeni toplu iş sözleşmesi ile önümüzdeki dönem için planlanan grevlere de iptal edildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.