Bu hafta Hollanda’nın bazı bölgelerinde toplu taşımada çalışan binlerce personel greve gitti. Cuma gününe kadar devam edecek olan grevde otobüs ve tren hatlarında seferlerin iptal edildiği belirtildi.

İşçi Sendikaları Federasyonun FNV tarafından yapılan açıklamada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girdiği aktarıldı. FNV, sendikaların bu yıl için yüzde 10 ve önümüzdeki yıl için yüzde 4 maaş zammı istediği ancak işverenlerin bu yıl için sadece yüzde 8 ve önümüzdeki yıl içinse yüzde 3 zam teklifinde bulunduğu belirtildi.

FNV açıklamasında Arriva, Qbuzz ve Keolis  şirketleri personelinin grevinde esas olarak Dordrecht, Achterhoek ve Limburg bölgelerinde ulaşımda sıkıntılar yaşanacağı uyarısında bulunuldu.

Greve giden personel içerisinde  EBS (Zoetermeer, Delft, Westland ve Den Haag bölgeleri), Arriva (Leiden, Bollenstreek, Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Achterhoek, Limburg ve Gouda bölgeleri), Keolis (Dordrecht, Achterhoek ve Limburg bölgeleri) ve Qbuzz (Groningen, Drenthe ve Utrecht) çalışanları yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl Eylül ve Ekim aylarında toplu taşımadaki personel ülke genelinde grev yapmıştı. O tarihten sonra yine ülke çapında dört günlük bir grev hazırlığına girildi, ancak VWOV ile toplu iş görüşmeleri yeniden başlatıldığından bu plan askıya alındı.

Geçen ay ise ülke çapında iki günlük büyük bir grev yapıldı. Grev farklı bölgelerde toplu taşıma araçlarının yaklaşık yüzde 40'ının iki gün boyunca durmasına neden olmuştu.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Koelis

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.