Amerika Birleşik Devletleri'ndeki The TJX Companies’in alt kuruluşu olan TX Maxx, Hollanda’daki mağazalarında satışta olan iki ürünün toplattığını açıkladı. 

İngiltere, İrlanda, Polonya, Almanya, Avusturya ve Hollanda'da 500'den fazla mağazası bulunan TK Maxx, satışta olan bazı bebek battaniyeleri ve saç kurutuma makinelerinin güvenlik gerekçesiyle toplattığını açıkladı. 

Ev eşyaları ve giyim ürünleri satışı yapan TX Maxx yayınladığı basın açıklamasında, Queenwest Trading Co  markalı bebek battaniyeleri ile Something Cosmetics ve Elgetex Beauty markalı saç kurutma makinelerinin yeterli güvenliği sağlamadığını belirtti ve kullanılmaması gerektiği konusunda uyardı.

Şirket tarafından geri çağrılan ürünlerin özellikleri şu şekilde:

Bebek battaniyesi

battaniye
Geri çağrılan bebek battaniyelerinin kenar kısımlarındaki dikişlerde ipliklerin gevşek olduğu ve bebeklerde boğulma tehlikesi yaratma ihtimali bulunduğu belirtildi.

Toplatılan ürünlerin özellikleri:
Marka:
Queenwest Trading Co bebek battaniyeleri 
Renk: Mavi ve bej 
Ürün kodları: 714019 ve 714022
Satışta olduğu tarih: Battaniyeler 2022 Mayıs ile Haziran ayları arasında satılmıştır.

Saç Kurutma makinesi

droger
Şirket tarafından toplatıldığı belirtilen ikinci ürün Something Cosmetics ve Elgetex Beauty markalı saç kurutma makineleri oldu. Açıklamada saç kurutma makinelerinin güvenlik standartlarını karşılamadığı belirtildi.

Açıklamaya göre kablo kısmında meydana gelen güvenlik açığı nedeniyle, kullanım esnasında elektrik çarpması ve hatta yangın çıkarma ihtimali bulunmakta. Şirket kurutuma makinelerinin kesinlikle kullanılmaması tavsiyesinde bulundu.

Geri toplatılan ürünlerin özellikleri:
Marka:
Something Cosmetics Ultrapower Ionic Hair Dryer ve Elgetec Beauty Ultrapower Ionic Hair Dryer.
Satışta olduğu tarih: Saç kurutma makineleri 2022 Ocak ile Haziran ayları arasında satılmıştır.

Kesinlikle kullanmayın!
TK Maxx hem saç kurutma makinelerinin hem de bebek battaniyelerinin kesinlikle kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunurken, daha önce satın alınmış ürünlerin mağazaya geri götürülmesi halinde satış bedelinin kendilerine ödeneceğini belirtti.

Bu geri çağırma hakkında daha fazla bilgi için 010 – 711 48 66 numaralı telefondan veya [email protected] e-posta adresinden TK Maxx müşteri hizmetleri ile iletişime geçilebilir.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın