Hollanda’da 1 Ocak itibariyle saatlik asgari ücret uygulamasına geçildi. Buna göre asgari ücretle çalışan bir vatandaşa saatte 13,27 euro ödeme yapılıyor. Bunun yanı sıra Temmuz ayında yapılacak zammın ne kadar olacağı da şimdiden açıklandı.

Pazartesi günü Temsilciler Meclisine gönderilen ve daha sonra Rijksoverheid sitesinde resmi olarak açıklanan bilgiye göre; asgari ücretlere altı ayda bir yapılacak enflasyon endeksli zammın yanı sıra , yüzde 1,2 oranında ek zam yapılacağı belirtildi. Buna göre saatlik ücret miktarı 13,27 eurodan en az 13,43 euroya çıkacak.

Asgari ücret her altı ayda bir, toplu iş sözleşmesi ücretleriyle birlikte artmakta. Temmuz ayında başlayacak olan altı aylık döneme ait yasal zam miktarı bahar aylarında açıklanacak. Bu nedenle Yüzde 1.2'lik artışın çalışan insanların cebine ne kadar yansıyacağı şu an için belirsiz.

Avrupa Parlamentosu’ndan bir ilk: Kadına yönelik şiddet vakalarında ağır cezalar geliyor! Avrupa Parlamentosu’ndan bir ilk: Kadına yönelik şiddet vakalarında ağır cezalar geliyor!

1 Ocak 2024 itibariyle yasal asgari ücret  yüzde 3.75 oranında artmıştı. Ayrıca, bu tarihten itibaren Hollanda'da aylık asgari ücret yerine saatlik bazda asgari ücret hesaplama yöntemine geçildi. Bu durum, haftada 36 saatten daha uzun süre çalışarak asgari ücret kazanan işçiler için olumlu bir sonuç yarattı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.