Hollanda’da 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren asgari ücret sisteminde değişiklik olacak.  Yeni sistemle birlikte, ücretler aylık yerine saatlik olarak hesaplanacak. Aylık bazda ödenecek maaş miktarı fiili çalışılan saate göre hesaplanacak. 

Hükümete ait Rijksoverheid web sitesinde 1 Ocak’tan itibaren asgari ücret miktarına yüzde 3,75 oranında zam yapılacağı belirtilmekte. Buna göre önümüzdeki yılın başında 21 yaş ve üzeri çalışanların saatlik brüt alacağı ücret 13,27 euro olacak.  20 yaşındaki çalışanlara saatte 10,62 euro, 19 yaşındakilere 7,96 euro ve 18 yaşındakilere de 6,64 euro ödenecek.

18 yaşın altındaki çalışanların alacağı brüt saatlik ücret ise şu şekilde:
17 yaş:    5,24 euro
16 yaş:    4,58 euro
15 yaş:    3,98 euro

Hükümet, her sektör için geçerli olacak yeni Saatlik Asgari Ücret (het minimumuurloon) düzenlemesinin, işçi haklarını iyileştireceği, ücret düzeylerinin daha adil bir şekilde ayarlanacağını ve aynı zamanda genç çalışanların daha fazla desteklenmesine katkı sağlayacağını öngörüyor.

Yeni düzenlemede geçerli olacak asgari saat ücreti 1 Temmuz 2024’de enflasyona endeksli olarak yeniden belirlenecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Ketut Subiyanto: Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.