Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.
Hollanda’nın kuzeyinde, Haarlemmermeer belediyesine bağlı Abbenes köyünde bir çiftçi, perşembe akşamı tarlasını sürerken bir kişinin cansız bedenini buldu. Polis, bu kişinin bir uçağın iniş takımında saklanmış bir kaçak yolcu olabileceğinden ve uçaktan düşmüş olabileceğinden şüpheleniyor.
NH Nieuws’un haberine göre, Kuzey Hollanda’daki bu küçük yerleşim yeri, Schiphol Havalimanı’na giden önemli bir uçuş güzergâhında yer alıyor.
Polis sözcüsü, ANP’ye yaptığı açıklamada “Kişinin uçağın iniş takımında saklandığını ve oradan aşağıya düştüğünü düşünüyoruz.” ifadesini kullandı. Ancak farklı ihtimalleri de dışlamadıklarını belirterek, “Kişi oraya kendi isteğiyle gitmiş olabilir ya da başka biri tarafından, canlı veya ölü halde oraya getirilmiş olabilir. Şu aşamada her türlü senaryoyu göz önünde bulunduruyoruz.” dedi.
Polis, kurbanın ölüm nedenine dair daha fazla bilgi edinebilmek amacıyla tarla üzerinde dronlar ve köpeklerle kapsamlı bir arama çalışması yürütüldüğünü açıkladı.
Cesedin kimliği belirsiz, uzun süredir orada olabilir
Yetkililer, cesedin ne zaman tarlaya düştüğünün henüz bilinmediğini belirtti. Polis sözcüsüne göre, cansız bedenin orada oldukça uzun süredir yatmakta olması kuvvetle muhtemel. Ayrıca şu anda cesedin bir erkeğe mi yoksa kadına mı ait olduğu konusunda da resmi bir açıklama yapılmadı.
Bir mahalle sakinine göre, ceset kil tabakasının altında bulundu. Bu durum, çiftçinin traktör üzerindeyken cesedi fark etmemesini açıklayabilir. Ancak polis bu bilgiyi henüz doğrulamadı.
Uçağın içine saklananlar
İniş takımlarında saklanan yolcuların bulunması nadir bir durum olsa da benzer olaylar daha önce de yaşanmıştı.
2023 yılında, KLM’e ait bir uçağın iniş takımında bir kaçak yolcunun cesedi bulunmuştu. 2021’de ise Kenyalı 16 yaşındaki bir genç, Londra’dan Maastricht Aachen Havalimanı’na gelen bir uçağın iniş takımında tespit edilmiş ve mucizevi şekilde uçuşu hayatta kalarak atlatmıştı.
©Sonhaber.eu