Yağışlı Havalar Hollandalıları Türkiye'ye Yönlendirdi, Son Dakika Tatil Rezervasyonları Arttı

Hollanda’da havaların serin ve yağışlı geçmesi vatandaşların güneşi bol ülkelere seyahat isteğini de artırdı. Seyahat bürolarına gelen soruların başında Türkiye ve Yunanistan’daki son dakika fırsatları yer aldı.

Hollanda’da bilinen seyahat bürolarından olan TUI yetkilisi Petra Kok, Algemeen Dagblad gazetesine verdiği demeçte, geçtiğimiz aydan itibaren son dakika rezervasyonlarında artış olduğunu ancak bu hafta sayının giderek yükseldiğini belirtti. Kok “insanlar güneşli yerlere gitmek istiyor özellikle meteorologlara göre iki hafta sonra anca güneşli günlerin olacağının söylenmesi, talepleri artırdı” dedi.

Türkiye ve Yunanistan ilk sırada geliyor
TUI, taleplerin arttığı tek organizasyon değil. Prijsvrij ve D-Reizen seyahat bürolarında da son haftalarda son dakika rezervasyonlarında bir artış görülüyor. 

Prijsvrij en D-Reizen kurucusu ve CEO’su Marc van Deursen, müşterilerin üçte ikisinin son dakika tatil rezarvasyonu yapan kişiler olduğunu, bunların büyük bir kısmının da üç hafta içerisinde tatil yapmayı planladığını kaydetti.  Van Deursen en fazla tatil rezervasyonunun Türkiye ve Yunanistan’a yapıldığını sözlerine ekledi.

Corendon'da da son dakika rezervasyonları artıyor. Şirket sözcüsü Audrey Denkelaar, birçok kişinin fiyatların daha cazip olduğu Türkiye'ye gitmeyi istediğini dile getirdi. Denkelaar, Yunanistan'ın seyahat tavsiyesinin artık “yeşil” olduğunu bu nedenle bu ülkeye gitmek isteyenlerin de arttığını dile getirdi.

Seyahat acenteleri son dakika rezervasyonu yapacak olan vatandaşları tatil başlangıç günü veya havaalanı konusunda daha esnek davranmaları gerekebileceği ve yüksek sezonda olduğumuz için her istenilen yer için rezervasyon yapılamayacağı konusunda da uyarıyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş