Hollanda Akciğer ve Tüberküloz Hekimleri Birliği (NVALT) ülkede etkili olan grip salgını ve diğer solunum yolu hastalıkları nedeniyle hastanelerin göğüs hastalıkları bölümlerinin dolu olduğu belirtildi. Hasta akınına uğrayan hastanelerde, diğer bölümlerde boş yatak bulunmaya çalışılıyor.

Şu an grip virüsü nedeniyle solunum yolu enfeksiyonu geçiren çok sayıda insan bulunuyor. Araştırma Enstitüsü Nivel, Erasmus MC hastanesi ve Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), bunun resmi olarak bir grip salgını olduğunu belirtiyor. 

Resmi olarak grip salgını olabilmesi için100 bin kişide 56'dan fazla kişinin hasta olması gerekiyor. Nivel’e göre geçen hafta grip benzeri semptomları olan her 100 bin kişiden 70'i ev doktoruna gitmek zorunda kaldı. Yaklaşık iki hafta önce bu sayı 100 bin kişide 50 kişiydi.

Geçen yıl salgının zirveye ulaştığı dönem yılbaşıydı. O zaman her 100 bin kişiden 100'ü grip olmuştu.

Leeuwarden Tıp Merkezi'nde göğüs hastalıkları uzmanı ve NVALT yönetim kurulu üyesi Wouter van Geffen, geçtiğimiz dönemde solunum yolu hastalıkları ve zatürre ile hastaneye başvuran kişi sayısının giderek arttığını dile getirdi. 

Şuanda hastanelerde daha çok yaşlı hastaların olduğunu belirten Van Geffen, hastalar arasında gençlerin de olduğunu belirtti.

Hastanelerin göğüs hastalıkları bölümlerinde aşırı doluluk nedeniyle hastaların başka bölümlere yatırıldığı belirtiliyor. Bunların başında geriatri veya dahiliye geliyor.

Hollanda’da şuanda gribin yanı sıra Grip virüsünün yanı sıra, koronavirüs, RS virüsü, insan metapnömovirüs (iMPV) ve rinovirüs gibi solunum yolu rahatsızlıklarına neden olan diğer virüslerin de aktif olduğu belirtilmekte. Ayrıca önceki yıllara göre çok daha fazla sayıda insan zatürre ile mücadele etmektedir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.