Hollanda'da hükümeti oluşturan partilerden olan Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) ve Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelecek olan tavsiyeye göre sokağa çıkma yasağını destekleyeceklerini ve uzatacaklarını açıkladı. 

Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nde koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 23 Ocak'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) Parti Başkanı Pieter Heerma, OMT sokağa çıkma yasağını uzatmayı tavsiye ederse, CDA olarak destek vereceklerini açıkladı. Başkan Heerma, , "Korona önlemlerini gevşetip durumu tersine çevirmek yerine şimdi devam etmeyi tercih ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi Başkanı (VVD) Klaas Dijkhoff, OMT'den tavsiye gelirse parti olarak destek olacaklarını belirtti. İngiliz mutasyonu üzerinden yaklaşan üçüncü dalga riskine dikkat çeken Dijkhoof, "Böyle bir durumda ekstra önlemlere ihtiyaç duyulması muhtemeldir" açıklamasını yaptı. 

Hollanda'da uzun tartışmaların ardından 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının 10 Şubat'ta sona erdirilmesi hedefleniyordu. OMT'den yarın sokağa çıkma yasağı ile ilgili tavsiye beklenirken, ilgili bakanların Pazar günü Başbakanlık Konutu Catshuis'te biraraya gelerek karar vermeleri bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU