Pazar akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini kutlamak için ellerinde bayraklarla arabalar içerisinde sokaklara çıkan onlarca vatandaşa ceza kesildi. 

Erdoğan'ın Pazar akşamı zaferini ilan etmesi üzerine, farklı şehirlerde yüzlerce Türk saatlerce sokaklarda kutlama yaptı. Elde edilen bilgiye göre, Rotterdam’da 100 ve Eindhoven’da da 75 kişiye “kitlesel korna çalmak, trafik ihlalleri, havai fişek patlatmak ve eve gitme talebine uymamak” gibi suçlar nedeniyle ceza kesildi.

Eindhoven polisi, Kral Günü veya futbol karşılaşmaları gibi bazı durumlarda olduğu gibi Türklerin kutlamalarına da izin verildiğini ancak korna çalmak, trafiği aksatmak” gibi durumlarda buna müsaade edilmediğini açıkladı. Bu nedenle ihlalde bulunan kişilere ceza kesildiğini duyurdu.

Rotterdam’da şehir içerisinde korna çalarak dolaşan arabalar, Hofplein'de toplandı. Buradan bir grup halinde Türk Konsolosluğunun bulunduğu Withe de Withstraat’a doğru giden topluluk daha sonra tekrar Hofplein'e döndü. Hofplein çevresindeki oluşan yoğunluk nedeniyle, bu alana çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Otomobiller ve tramvaylar başka yolları kullanmak zorunda kaldı. Grup gece saat 01:00 civarında dağıldı.

Kutlamalar esnasında Rotterdam şehir merkezinde bir süreliğine Özel Harekat Birliği (ME) ekiplerinin görevlendirildiği görüldü. Ancak bu birlik herhangi bir müdahalede bulunmadı. Polis, verilen ihlal cezalarının dışında bir olay gerçekleşmediğini açıkladı.

Beş yıl önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, kutlamak içinyine şehir merkezinde toplanan Türk vatandaşlara 70 adet ceza kesilmişti.

Kutlamalar ile ilgili fotoğraflar için: Hollanda’daki Türkler Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti!

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş