Amsterdam Schiphol havalimanında personel eksikliği nedeniyle nisandan bu yana süren yoğunluğu önlemek için iptal edilen uçuşlara rağmen soruna çözüm bulunamıyor. Alandaki yoğunluk şikayetlerine bir de temizlik şikayetleri eklenmeye başladı.

Havalimanından yapılan açıklamada, havalimanında yoğunluk olduğuna ve sonbahar tatilinin başladığına dikkat çekilerek, yolcuların zamanında gelmesine ve 4 saat önceden havalimanına alınmayacaklarına vurgu yapıldı. Ancak Hollanda Güvenlik Örgütleri Derneği’ne göre sorun sadece maaşlara yapılan zamla çözülecek gibi durmuyor.

Hollanda Güvenlik Örgütleri Derneği (VBe NL) Direktörü Leon Vincken, “Emekli olan veya başka bir şeye yönelen güvenlik görevlileri var. Büyük bir işten çıkış var. Ayrıca Schiphol'deki sorunlardan dolayı güvenlik görevlileriyle ilgili olumsuz bir imaj da var. İnsanlar böyle bir sektörde çalışmak istemiyor ve başka bir iş seçiyor.” dedi.

Yeni personel çözüm değil

schiphol01

Schiphol'un hala sekiz yüz kişilik bir güvenlik görevlisi açığı yaşadığı belirtiliyor. Ancak yönetimi alanda oluşan uzun kuyrukları önlemek için elinden geleni ve yeni güvenlik görevlilerini çekmek için çok çalıştığını söylüyor. Bir süre önce yapılan anlaşma ile güvenlik görevlilerin maaşlarında saat başına 2,50 euro'luk bir artış yapılmıştı. Aynı anlaşma içerisinde mola ve dinlenme alanı gibi, çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik yeni kararlar alınmıştı. 

Vincken ise maaşı artırarak bu sorunun üzerinden gelinemeyeceğini belirtti ve Schiphol gibi diğer sektörlerde de personel eksiğini kapatmak için maaşlara zam yapıldığını kaydetti. Buna benzer bir açıklama da Tanınmış Güvenlik Şirketleri Derneği’nden (VEB) geldi. Dernek yönetiminden Marc Kramer özellikle Rusya Ukrayna savaşı sonrasında bu bölgelerden gelen sığınmacılara yönelik daha fazla güvenlik personeline ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı. 

Temizlik hizmetleri de aksadı
Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda yetersiz personel nedeniyle devam eden yoğunluk ve düzensizliğin yanı sıra temizlik hizmetleri de aksıyor. Yolcular temizlik ile ilgili şikayetlerini sosyal medya mecralarından yayınladıkları fotoğraf veya videolarla duyuruyor.

Geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi yine havalimanında bir yolcu tarafından görüntülenen bir fare “temizlik personelinde de mi sıkıntı yaşanıyor?” Sorusunu gündeme getirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüde farenin bekleyen yolcu koltukları arasında çevresine aldırış etmeden yürüdüğü görülüyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.