Belediye Başkanı Cor Lamers 24 Aralık Cuma günü, Hollanda’da uzun yıllardır görev yapan ve Muradiye Camii emektarlarından olan Salim Aslan, Nurettin Keten ve Kazım Çelik’i evlerinde ziyaret etti ve kendilerine layık görüldükleri Kraliyet Nişanlarını takdim etti.

Kraliyet nişanı Hollanda’da sadece sayılı insana tanınmakla birlikte, ağır şartlara ve uzun soluklu prosedür sonrasında veriliyor.

Kraliyet nişanı başvurusu yapan DENK partili Belediye Meclis Üyesi Cemil Kahramanoğlu, uzun uğraşları sonrasında belediye başkanı ile birlikte takdim töreninde duygularını ‘Büyüklerimizi onure etmek bizim sorumluluğudur.” şeklinde dile getirdi.,

Kahramanoğlu “Onların zorlu mücadeleleri sonrasında kurulan camii ve dernekler nesiller boyu hizmet vermeye devam edecektir. Kraliyet nişanları Schiedam toplumunun ahde vefa göstergesidir.” dedi.

Rahmetle anıyoruz

Mutluluk ve hüznü aynı anda yaşayan Kahramanoğlu ‘Mevlüt Demirel amcamız hakkın rahmetine kavuşmamış olmasaydı kendisine 4. kişi olarak Kraliyet Nişanı takdim edilecekti’ diyerek Mevlüt Demirel’e Allah’tan rahmet diledi. 

Schiedam’ın öncüleri

Belediye Başkanı Cor Lamers ise Salim Aslan, Nurettin Keten ve Kazım Çelik’e teşekkür etti ve “Bu kişiler 1975 yılından itibaren büyük gayretler sonucunda kurdukları camii cemiyetinde aktif görev alarak, toplumun öncüleri oldular.” şeklinde konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU