Salı günü ülkenin büyük bir kısmında gök gürültülü fırtınalar nedeniyle sarı kod ilan edildi
Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI, Salı günü yaşanacak ağır gök gürültülü fırtına nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. 

Uyarıya göre Salı günü sabah saat 08:00’den itibaren Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht ve Noord-Holland eyaletlerinde  gök gürültülü fırtına etkili olacak. Aynı zamanda dolu yağışı da görülecek.

KNMI özellikle sabah saatlerinde etkili olacak fırtınanın günün ilerleyen saatlerinde ülkenin doğusuna doğru hareket edeceğini ve ülkeyi terk edeceğini belirtti. Sıcaklıklar ise 19 derece civarında olacak.

KNMI öngörüsüne göre bu hafta genel olarak yağışlı geçecek. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü yağış etkili olacak. sıcaklıklar 20 ile 22 derece arasında seyredecek. Hafta sonunda güneş daha fazla kendini gösterecek ancak yer yer yağmur da etkili olacak. Cumartesi ve Pazar günü sıcaklıklar 18 ila 20 derece arasında olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş