Sağlık sektöründe aylardır devam eden ve yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, personelin lehine karar alındı. Pazartesi günü yapılan görüşmeden maaşlara yüzde 15 zam kararı verildi.

Sendikalar ve işverenler arasında prensipte varılan anlaşma henüz FNV ve diğer sendikaların tabanına sunulmadı ancak FNV tarafından yapılan açıklamada nisan ayında planlanan eylemin iptal edildiği belirtildi.

Toplu iş sözleşmesi bu yıl ve önümüzdeki yıl geçerli olacak. Hollanda Hastaneler Birliği (NVZ) ve işçi sendikaları arasında varılan anlaşmada; 1 Şubat ve 1 Aralık tarihleri olmak üzere yılda iki sefer yüzde 5’lik maaş zammı yapılmasına karar verildi. Maaş artışı bu yıl için geriye dönük olarak başlatılacak. 

1 Haziran 2024 tarihinden itibaren de en düşük maaşa yüzde 5 zam daha yapılacak. Yüksek maaşa sahip personele ise yüzde 2 maaş artışı ve 180 euro ek ödeme alacak. 

Görüşmede maaş zammının yanı sıra personelin iş yükünün azaltılmasına da karar verildi.

Geçtiğimiz haftalarda FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, Sağlık Meslek Kuruluşları Federasyonu (FBZ) ve bağımsız meslek kuruluşu NU'91 tarafından düzenlenen ve 64 hastanede yaklaşık 200 bin sağlık çalışanının katıldığı bir günlük grevde, hiçbir hastanede muayene yapılmadı. Mevcut olan randevular ise ertelendi.

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.