Hükümet ameliyat gibi önemli tıbbi müdahalelerde vatandaşların ödediği kişisel katkı payında (eigen risico) sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Tedavi başına özellikle pahalı müdahalelerde kişilerden tek seferde alınan 385 euroluk kişisel katkı payı miktarı, 150 euro ile sınırlandırılacak.

Bakanlar kurulu açıklamalarında yer alan ve ileriki bir tarihte Sağlık Bakanı Ernst Kuipers tarafından da yazılı olarak açıklanacak değişiklikte, kişisel katkı payının “daha akıllı ve daha uygun fiyatlı” hale getirilmesi hedefleniyor.

Başka bir değişle yılda bir kez ameliyat olmak zorunda kalan bir kişi, doktora gitmeyen birinin şuanda ödediği kişisel katkı payından daha az ödeyecek. Yılda birden fazla tıbbi tedavi görenler için katkı payı miktarı yine 385 euro olarak kalacak.

Hükümet yapılacak değişiklikle birlikte yaklaşık bir milyon kişinin katkı payı priminde 100 euroya varan tasarruf sağlayacağını hesaplıyor. 

Değişikliğin ayrıca, sağlık kuruluşlarının faturalandırdığı masraf miktarında düşüş yaratması ve bu sayede prim miktarlarında da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yeni kuralın ne zaman yürürlüğe gireceği henüz netleşmiş değil.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Myriams - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.