Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV) başta olmak üzere bazı sendikalara bağlı hastane çalışanları, maaşlara zam ve iş koşullarının iyileştirilmesi talebiyle nisan ayında yeniden greve gitme kararı aldı. Önümüzdeki ay yapılacak greve hastane çalışanlarının yanı sıra rehabilitasyon merkezlerindeki personel de katılacak.

FNV tarafından Salı günü yapılan açıklamada, önümüzdeki ay yapılacak grevin ne zaman olacağının mart ayı sonunda belirleneceği kaydedildi. Grev gününde sadece hastanelerin acil servislerinin açık olacağı aktarıldı. 

Geçtiğimiz hafta 64 hastanede yaklaşık 200 bin sağlık çalışanının katıldığı bir günlük grevde, hiçbir hastanede muayene yapılmadı. Mevcut olan randevular ise ertelendi.

FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, Sağlık Meslek Kuruluşları Federasyonu (FBZ) ve bağımsız meslek kuruluşu NU'91 tarafından düzenlenen grevler, işverenlerle ücretlerin artırılmasına yönelik yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle yapılıyor.

İşverenler, hastane çalışanlarının maaşlarına iki yıla yayılan bir artış yaparak, toplam yüzde 13 artırmak istiyor. Sendikalar ise bu zam oranını yeterli bulmuyor. Sendikaların istediği maaş zammı bu yıl için yüzde 10 ve bunun yanı sıra ek yol masrafı şeklinde.

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: FNV

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.