Pandemi sürecinde yoğun mesai yapan ve günümüzde de hasta yoğunluğu ve hasta kalan personel yüzünden oluşan yoğunlukla baş etmeye çalışan hastane personeli, bugün greve gitti. Sabah saat 8:00’de başlayan grev nedeniyle hastanelerde sadece acil servisler açık olacak.

Her hastanede farklı bölümlerin kapalı olacağı belirtiliyor. Bugün için hastane randevusu olan ve devam edemeyen hastalar önceden bilgilendirildi.

Hollanda İşçi Federasyonu (FNV), Ulusal Hıristiyan Sendikası (CNV), Sağlık Meslek Kuruluşları Federasyonu (FBZ) ve bağımsız meslek kuruluşu NU'91 tarafından ortaklaşa düzenlenen greve 200 bin sağlık personelinin katıldığı belirtiliyor.

İşverenler, hastane çalışanlarının maaşlarını iki yılda toplam yüzde 13 artırmak istiyor. Sendikalar ise bu zam oranını yeterli bulmuyor.

Sendikalardan yapılan son açıklamada; istenilen maaş artışı ve iş yükünün azaltılması konusunda bir gelişme olmaması halinde nisan ayında tekrar greve gitmeyi düşünüldüğü aktarıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.