İşçi sendikası FNV tarafından yapılan açıklamada PostNL kargo şoförlerinin Cuma günü iş bırakma eylemine başladığı ve eylemin cumartesi günü saat 07:00’ye kadar devam edeceği belirtildi. 

FNV açıklamasında, PostNL firmasının Posta Personeli Birliği (BVPP) ve Ulusal Hristiyan Sendikası (CNV) ile vardığı toplu iş sözleşmesi şartlarının kabul edilmediği bu nedenle bir günlük greve gidildiği belirtildi. Geçtiğimiz hafta yapılan ve yaklaşık 18 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (cao) görüşmesinde kademeli olarak maaşlara yüzde 9,5 oranında zam yapılmasına karar verilmişti.

Hollanda İşçi Sendikaları Federasyonu (FNV) yayınladığı basın açıklamasında; sendika yetkililerinin cao görüşmeleri için çağrılmadığına tepki verdi ve “FNV üyesi olan PostNL çalışanları bu şekilde hakarete uğruyor. PostNL'deki en büyük birlik dikkate alınmadı. Bunun olmasına izin veremeyiz.” şeklinde ifade kullanıldı.

FNV yetkilisi Mariska Exalto, grev nedeniyle, cenaze postaları ve tıbbi gönderiler dışında kalan paket ve posta gönderilerinde aksama yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Onlarca şoförün iş bırakma eylemine katılacağını düşündüğünü belirten Exalto, greve katılan şoförlerin bugün 15:00 ila 17:00 saatleri arasında Utrecht’teki FNV ofisinde bir araya geleceğini belirtti.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çağrılmayan FNV, maaşların enflasyona bağlı olarak otomatik bir şekilde artırılması talebinde bulunuyor. Sendikaya göre saat ücretleri en az 14 euro artırılmalı ve gençler için uygulanan ücretlendirme sistemi de kaldırılmalı. Bunun yanı sıra sözleşmeli çalışan geçici personelin 9 ay sonra kadroya geçirilmesi talebinde bulunuyor ancak PostNL bu isteklerin hiç birini kabul etmedi.

Basına bir açıklama yapan PostNL şirketi ise iş bırakma eylemine sadece kamyon şoförlerinin katıldığını, paket teslimat kamyonetlerinin çalışmaya devam ettiğini belirtti. Şirket “Durumu kontrol altında tutuyoruz ve eylemlerin olası etkisini en aza indirmeye çalışıyoruz. Ayrıca müşteriler ve tüketiciler üzerindeki etkinin sınırlı olmasını bekliyoruz.” dedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Post.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.