Bugün polis tarafından yapılan bir açıklamada, Gino van der Straeten’ın öldürülmesi ile ilgili yürütülen cinayet soruşturmasının genişletildiği ve yeni zanlı veya zanlılar ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi. Öte yandan AD gazetesinde yer alan bir haberde de şuanda tutuklu bulunan Donny M. hakkında yeni detaylar paylaşıldı.

Polisin yaptığı açıklamada, vatandaşlara yapılan çağrı üzerine birçok araç kamera görüntülerinin emniyete ulaştırıldığı ve bu görüntülerin incelemeye alındığını belirtildi.

Polis, geçtiğimiz hafta sonunda öldürülen dokuz yaşındaki Gino için yürütülen soruşturmada, vatandaşlara özel bir çağrı yaparak mavi renkli, Lupo tipi bir Volkswagen ile ilgili bilgi, fotoğraf ve video görüntüleri arandığını duyurmuştu.

Kendi başına bırakılmaması gereken biri!
AD gazetesinin elde ettiği 2017 yılına ait mahkeme tutanaklarına göre; Donny M., Sittard'da iki çocuğa taciz ve saldırıdan mahkum edildiği davada "ciddi hasar görmüş bir genç" olarak tanımlanmış. Bunun yanı sıra M.’nin aynı hatayı tekrarlama olasılığının “orta düzeyde” olduğu belirtilmiş.  

AD, 2017 yılında Donny M. tarafından tacize uğrayan çocuklardan birinin babası ve üvey annesiyle görüştü. Baba gazeteye verdiği demeçte, "Şimdi, Gino'nun ölümünden sonra, oğlum için çok daha kötü olabileceğini anladım." dedi.

Gazetenin 2017’deki mahkeme kayıtlarına dayandırarak verdiği haberde hakimin M. hakkında “İhmal edilmiş ve ciddi şekilde hasar görmüş” biri olduğuna karar verdiği aktarıldı. 

Mahkeme tutanaklarına giren bilgiye göre; Donny M. hakkında uzmanların görüşü de durumun ciddiyetini göstermiş. Uzmanlara göre Donny denetim altında tutulması gereken biri ve verilen cezadan da ders alacak kapasiteye sahip değil. 

Donny’nin yanlarında kaldığı bakıcı ailenin ifadesine göre ise gencin gerçekten ‘kendi başına’ bırakılmaması gerekiyor. 

Bu görüşlere rağmen mahkemenin Donny M.’nin aynı yanlışa düşme ihtimalini “orta düzeyde” olarak belirlediği görülüyor. 

Şuanda Geleen’de ikamet eden Donny M. 2017 yılında Maastricht mahkemesinde görülen davada, iki çocuğa tehdit ve saldırıdan ve en az birini taciz etmekten hüküm giydi. 

Mahkeme, Donny M.'nin üç yıl şartlı olmak üzere, bir çocuk gözaltı merkezine yerleştirmesine, ayrıca, Eindhoven'da 23 yaş altı gençlere yönelik çalışan bir GGZ kurumunda beş ay klinik tedavi görüp, gözetim altında tutulmasına karar verdi

Şuanda 22 yaşında olan Donny M. cumartesi günü, 9 yaşındaki Gino'nun kaçırılması ve ölümüyle ilgili olarak tutuklu bulunuyor. Zanlının sadece avukatı ile görüşmesine izin veriliyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın