Polis geçen yıl mart ayında ortadan kaybolan 29 yaşındaki Ercan Öztürk ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir ipucuna ulaşıldığı belirtildi. Polis, yeni bilgiler çerçevesinde, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Birimi (LTOBI) ile birlikte Schalkhaar/Diepenveen civarlarında arama başlattı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Ercan Öztürk ile ilgili araştırmanın halen devam ettiği ve gelen yeni ipuçları üzerine Çarşamba günü Schalkhaar/Diepenveen civarlarında bir ormanlık alanda arama yapılacağı belirtildi. Arama işlemlerinin bir veya birkaç gün sürebileceği aktarıldı.

Ercan Öztürk 'ün ortadan kaybolması

Ercan Ozturk
Ercan Öztürk 28 Mart 2021 Pazar günü saat 16.00 sularında Apeldoorn’daki evinden ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Polise göre Ercan, aynı gün akşamüzeri ebeveynlerinin Apeldoorn’daki evine yakın bir nokta olan Zuiderpark civarında bir kişinin arabasına bindi ve ikili Deventer istikametine doğru hareket etti. Ancak Ercan’ın Deventer’a varıp varmadığı hiçbir zaman öğrenilemedi.

Kayıp olayından birkaç gün sonra polis, Ercan Öztürk’ün Deventer Lebuïnuslaan adresindeki bir evi ve civarını aradı, fakat bir ipucuna ulaşamadı. O dönemde yapılan polis açıklamasında, durumun çok şüpheli olduğu, karısını hamile olduğu ve eve geri dönmemek için bir sebebinin bulunmadığı vurgulandı. Polis Mayıs ayında yaptığı açıklamada ise Öztürk'ün bir suçun kurbanı olduğuna inanıldığını belirtti.

Polis Aralık ayında da gelen bazı ipuçlarını değerlendirerek, Schalkhaar ve civarlarında bir kaç ormanlık alanda arama çalışması yaptı. Bu çalışmalar da maalesef bir sonuç vermedi. 

Bugün yapılan açıklamada polisin kayıp Ercan Öztürk ile ilgili soruşturmaya devam ettiği, çeşitli senaryoların üzerinde çalışıldığı belirtildi. Polis, aradan geçen uzun süre göz önünde bulundurarak, Öztürk’ün artık hayatta olmadığını ve bir cinayete kurban gittiği ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüldüğünü aktardı. 

Açıklamada Ercan Öztürk’ün bulunmasını sağlayacak veya soruşturma için önemli olabilecek bilgilere sahip vatandaşların, aşağıdaki telefon numaraları aracılığıyla gerekli birimlerle irtibata geçebileceği belirtildi.

İhbar hatları

  • 0900- 8844 veya 0800- 6070 nolu ihbar hattı üzerinden Polis Kriminal Soruşturma Ekibi ile
  • 0800 – 7000 nolu telefondan ve isim belirtmeden Suç İhbarında Bulunma (Meld Misdaad Anoniem) ile
  • 06-84342029 numarası üzerinden de Kriminal İstihbarat Ekibi (TCI) ile irtibata geçebileceği belirtildi.


Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Birimi (LTOBI) polis teşkilatının bütün birimleri ve Hollanda Adli Tıp Kurumu (NFI) uzmanlarından oluşan ve karmaşık kayıp soruşturmalarında beraber hareket eden bir çalışma ağı. Kayıp kişinin bir suçun kurbanı/mağduru olduğu şüphesi bulunan olaylarda bu birim arama/soruşturma dosyasına dahil ediliyor. LTOBI’de karmaşık kayıp ve cinayet olaylarında tecrübeli uzmanlar yer alıyor.

Kriminal İstihbarat Birimi (TCI) polis teşkilatı içerisinde özel bir birim. Bu birime ihbarda bulunan kişilerin bilgileri güvenlik açısından sıkı korunur ve ne polis teşkilatı içinde ne de dışında paylaşılır.

© Sonhaber.eu

Fotoğraf: Politie.nl

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.