Temmuz ayından itibaren otoyollarda satın alınan kahvenin bardağına, paket servislerde verilen plastik bardak ve yemek ambalajları ile marketlerde satılan önceden hazırlanmış sandviç veya salata gibi ürünlerin ambalajlarına alınan ek ücretlere geçici olarak son verildi. Ek ücret kuralı devam edecek ancak şirketler ve işletmeler Ocak ayından itibaren denetlenmeyecek. 

Son dört aydır plastik ürünlere ek ücret alınması hem tüketiciler hem de işletme sahiplerinin yoğun tepkisine neden olmuştu.

Meclise sunulan bir önergeyi değerlendiren Çevreden sorumlu Devlet Bakanı Vivianne Heijnen yaptığı bir basın açıklamasında kısmen sunulan önerge ile aynı fikirde olduğunu ancak uygulamayı tamamen kaldırmak istemediğini dile getirdi. Heijnen Çevre ve Ulaştırma Müfettişliği'ne 1 Ocak'tan itibaren kuralı uygulamayı geçici olarak durdurması talimatı verdiğini belirtti.

Çevre ve Ulaştırma Müfettişliği (ILT) tarafından yapılan açıklamada ise denetimlerin olmamasının kurallrın ortadan kalktığı anlamına gelmediğine vurgu yapıldı. Kurum açıklamasında, Avrupa Tek Kullanımlık Plastik Direktifi uyarınca, müşterinin yanında getireceği bardak veya kap kullanımı veya yeniden kullanılabilir, depozitolu alternatif paket seçeneklerinin zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Plastik vergisi olarak belirtilen tek kullanımlık ambalajlara alınan ek ücret ile ilgili nihai kararın yeni kurulacak kabine tarafından alınması bekleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş