Sürekli yağmur ve Pia fırtınasının etkileri Hollanda'nın çeşitli yerlerinde büyük sıkıntılara yol açtı. Yükselen su seviyesi nedeniyle özellikle Wadden adaları bölgesinde ve Scheveningen’de rıhtımlar ve caddeler su altında kaldı, birçok restoran ve işletmeyi su bastı. 

Texel ve Delfzijl'de limanlar ve yiyecek içecek işletmeleri sular altında kaldı. Scheveningen'de rıhtımlar sular altında kaldı ve deniz suları sahildeki dükkanlara kadar geldi. 

scheveningen
Foto: Scheveningen

Wadden Denizi'ndeki çok yüksek gelgitlerin şiddetli rüzgarlarla birleşmesi nedeniyle Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece boyunca Texel'deki Lauwersoog, Eemshaven, Delfzijl ve Oudeschild yakınlarındaki iskeleler sular altında kaldı. 

Texel'deki Oudeschild'de neredeyse tüm liman alanı sular altında kaldığı ve bazı restoranlara sadece tekne ile ulaşılabildiği belirtildi. Buradaki su seviyesinin, Normal Amsterdam Seviyesinin (NAP) 2.70 metre üzerinde ölçüldüğü kaydedildi.

Harlingen ve Scheveningen'de de gece boyunca rıhtımları su bastı. Egmond aan Zee'de yüksek deniz suyu köyde sel riskini artırdı, ancak korkulan olmadı.

harlingen
Foto: Haarlingen

Groningen sahili boyunca su, deniz seviyesinden 4,13 metre yüksekliğe kadar çıktı. Delfzijl'de rıhtımlar ve yollar sular altında kaldı.

Maeslantkering ilk kez otomatik olarak kapandı 

Maaslandkering

Dün gece Hoek van Holland yakınlarındaki Nieuwe Waterweg'de bulunan Maeslantkering ilk kez otomatik olarak kapandı. Bu sabah 04:45 civarında yeniden açıldı. Hartel bariyeri ve Oosterschelde bariyeri de dahil olmak üzere diğer bariyerler de gece boyunca yeniden açıldı. Su seviyeleri sabahın erken saatlerinde zirveye ulaştı. Rijkswaterstaat o zamandan beri ülke genelinde başlattığı bent izleme operasyonunu sonlandırdı. 

NAP nedir?
Hollanda'da tüm su yükseklikler Normal Amsterdam Seviyesine (NAP) göre ölçülür. NAP yüksekliği 0 metredir ve yaklaşık olarak Kuzey Denizi'nin ortalama deniz seviyesine eşittir.

Hollanda'nın her yerinde yüksekliği ve su seviyesini belirlemek için ülke genelinde yaklaşık 35.000 gösterge bulunur. Rijkswaterstaat, göstergelerdeki bilgilerin ve yüksekliğin güncel kalması için göstergeleri ölçer ve kontrol eder

Hollanda'nın en yüksek noktası 322,5 metre  ile Vaalserberg'deki Drielandenpunt yakınlarıdır. En alçak nokta ise -6,78 metre Nieuwerkerk aan de IJssel yakınlarıdır.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.