HP Comeback adıyla tanınan ‘pedofil avcısı’ Türk, daha önce yayınladığı bir videodaki bir adamın hakkında “kimliğini açıkladığı ve gizliliğini ihlal ettiği “ gerekçesi ile açtığı dava nedeniyle hakim karşısına çıkıyor. Mahkemenin bu iddiayı kabul etmesi halinde HP Comebak’e 25.000 euroya kadar para cezası verebilir. HP Comeback’in sıkı takipçileri ise bir bağış kampanyası başlatarak ünlü pedofil avcısına destek vermeye başladı.

Konu ile ilgili Hart van Nederland programına açıklama yapan HP Comeback, birçok insanın onun iyi iş çıkardığını düşündüğünü ve kendisini desteklemek için bağış yaptığını belirtti. Bu konuda kendisini biraz ‘çelişkili’ hissettiğini belirten HP Comeback, “Ama bu, insanların bana ne kadar destek verdiğini gösteriyor. Yasalar değişene kadar devam edeceğim, çünkü (pedofilleri kastederek) çok az ceza alıyorlar. Sanırım bir süre daha yapacak çok işim var." dedi.
 
'Çocuklara dokunma'
Son üç yıldır pedofilleri ortaya çıkarmak için uğraştığını belirten HP Comeback, çocukların kendini tanıdığını, olumsuz bir olay olduğunda kendisine ulaştığını belirtti. “Çocuklar, bir çocukla buluşmak isteyen yaşlı erkekler tarafından rahatsız edildiklerinde beni buluyorlar. Sonra ne olduğunu kontrol ediyorum ve iddia ciddiyse, olayı devralıyorum.” diyen HP Comeback, olayın iç yüzünü ortaya çıkarmak için daha sonra bu kişi ile yüzleştiğini belirtti. 

Pedofil olarak görülen bir kişinin kendisine karşı mahkeme açmasını “zayıflık” olarak nitelendiren HP Comeback, hakkında dava açan kişiyi daha önce de yakaladığını ifade etti ve "Onu bir kere, iki kere değil, dört kere yakalıyorum. Çocuklara dokunmamalısın." dedi.

Yüzlerce yüzleşme gerçekleşti
Pedofillerin peşine düştüğü ilk yıllarda haksız yere şiddete de başvurduğunu belirten HP Comeback, şimdiye kadar en az 300 yüzleşme gerçekleştirdiğini ve zaman içerisinde olayları çok farklı bir açıdan ele almaya başladığını kaydetti. 

"Çok fazla problem yaşadım. Denetimli serbestlik cezam önümüzdeki Ocak ayına kadar devam ediyor. Hiçbir zaman 'Yanlış yapıyorum' diye düşünmedim. Sadece ilk kez vurduğumda, işlerin kontrolden çıktığını düşündüm: Bunu yapmamalıydım. Ancak bu işi bırakmayı hiç düşünmedim." şeklinde ifade kullandı.

HP Comeback ifşa videolarını sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden "hpcomebackkk" isimli profilde yayınlıyor.

Belçika polisini alarma geçirmişti
HP Comeback geçtiğimiz yıl Belçika'nın Hollanda sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Lommel kentinde”Eddy” adını verdiği bir kişi ile yüzleşmişti. HP Comeback’in yayınladığı video ile ifşa ettiği kişi daha sonra polis tarafından gözaltına alınarak sorguya çekilmişti. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş