Cuma günü İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre özel sektör konutlarında kiralar önümüzdeki yıl en fazla yüzde 5,5 artırılabilecek. Bakanlık belirlenen oranın enflasyona ve geçen yılki ortalama ücret artışına endeksli alındığını açıkladı. 

Belirlenen oran, apartman daireleri ve stüdyolar da dahil olmak üzere özel sektördeki tüm evler için geçerli olacak. 

Açıklamaya göre belirlenen zam sınırı Mayıs ayı başına kadar geçerli olacak. Özel sektördeki kiraların bu tarihten sonra düşürülüp düşürülmeyeceği belirsizliğini koruyor. 

Bu arada karar, serbest sektördeki tüm kiraların yüzde 5,5 oranında artacağı anlamına gelmiyor. Ev sahipleri kiraları daha az artırmayı da tercih edebilir. Kiradaki artışın zamanlaması da genellikle kira sözleşmesinin ne zaman başladığına bağlı.

Bilindiği üzere sosyal konut kiraları Temmuz 2024’e kadar artırılmayacak. Bakanlık Aralık ayı sonunda Temmuz 2024 sonrasında kiraların ne kadar artırılacağı konusunda açıklama yapacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.