Geçtiğimiz hafta 10 yaşındaki Naoufel'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma, çocuğun akrabaları ile Rotterdam polisi arasında anlaşmazlığa yol açtı. Çocuğun ölümünde bir istismar olup olmadığını incelemek isteyen savcılık, bedene otopsi yapılmasını istedi. Çocuğun annesi, oğlunun cesedini birkaç gün sonra teslim alabildiklerini ve beyni ile omuriliğinin bazı parçalarının eksik olduğunu belirtti.

Rijnmond haber sitesinde verilen bilgiye göre Naoufel, bebekken babası tarafından kötü bir şekilde istismar edildi. Baba daha sonra Tunus’a kaçtı, 36 yaşındaki anne ise diğer oğlu ile birlikte yaşamına devam etmekteydi.

Geçtiğimiz hafta Naoufel’in ölümünün ardından polisin aniden eve gelerek cesede el koyduğunu belirten anne, oğlunun cesedini çöp gibi bir ceset torbasına koyarak götürdüklerini ve hiç haber alamadan günlerce beklediğini belirtiyor.

Babasının istismarına maruz kalır
Verilen bilgiye göre 2012 yılı mart ayında doğan Naoufel 21 gün sonra bir tuhaflık olduğunu fark eden anne Alyssa tarafından hastaneye götürülür. Baba çocuğun üzerine dolabın bir parçasının düştüğünü belirtse de yapılan tetkikler çocukta Sarsılmış Bebek Sendromu’nun olduğunu ve aşırı şekilde kötü muameleye ve sarsıntıya maruz kaldığı için bu hale geldiğini belirtir. 

Sağlıklı doğan çocuk o tarihten sonra engelli olarak yaşama tutunur.  Savcılık babanın “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanmasını istese de baba Tunus’a kaçar. Rotterdam’da doğup büyüyen anne Alyssa ise oğlunun bakımını üstlenir. Polise göre her iki ebeveyne karşı başlatılan ceza soruşturması daha sonra düşer.

Anne çarşamba gününden cumartesiye kadar haber alamadı
Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü sabah saatlerinde anne oğlunun uykusunda vefat ettiğini fark ederek ev doktoruna haber verir. Eve gelen doktor Naoufel’in ölümünü doğal ölüm olarak kayda geçer. Ancak akşam saatlerinde evin kapısı çalınır ve polis Naoufel’in cesedini almak için eve girer. 

Savcılık engelli çocuğun ölümünde şüphe ihtimali olup olmadığını araştırmak ister ve küçük çocuğun bedeni Rijswijk'teki Hollanda Adli Tıp Kurumu’na (NFI) kaldırılır. 

Günlerce çeşitli kurumları arayarak bir haber almaya çalışan anne, en sonunda cumartesi günü  polis tarafından aranır. Anne Alyssa gelen telefonda özellikle “onu bu şekilde görmeseniz daha iyi olur” şeklinde söylendiğini belirtirken, neyle karşılaşacaklarını bilmediğini tarif eder.

Alyssa gazeteye yaptığı açıklamada, oğlunun vücudunda çürükler, kesikler olduğunu ve boynu garip bir pozisyonda bırakıldığını belirterek, “ona bir çöp muamelesi yapmışlar” şeklinde ifade kullandı.

Aile günlerce ortadan kaybolan küçük çocuğun bedeninin çok kötü bir şekilde muamele gördüğünü, beyninin ve omuriliğinin bazı parçalarının bedeninden çıkartıldığını, bedenin durumunun kötülüğünden İslami usullere göre bir cenaze töreninde olması gereken ritüellerin mümkün olmadığını belirtiyor.

Polis prosedürü takip ettiklerini belirtiyor
Aile ile ilgilenen polis departmanı, çocuğun ölümünde istismar olup olmadığını anlamak için gerekli prosedürlere göre hareket edildiğini, buna rağmen ailenin yaşadığı üzüntünün anlaşılır olduğunu belirtti. Açıklamada aile irtibatın devam etmesi için çaba sarf edildiği belirtilirken, “anne ile bağlantıda kalmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” denildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.