Hollanda'da geçirdiği kaza sonrası yatağa bağımlı kalan ve Ekim ayında ambulans uçakla Türkiye'ye götürülen Hüseyin Hatipoğlu, tedavi gördüğü Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nden taburcu edildi. Tedavisine evde devam edilecek.

Bu yıl nisan ayında Oosterhout kentinde geçirdiği kaza sonrası yatağa bağımlı kalan ve tedavi gördüğü hastanede umut kesilerek ötenazi uygulanmak istenen Hüseyin Hatipoğlu (22) ile ilgili güzel bir haber geldi. 

DHA’nın haberine göre, Hatipoğlu tedavi gördüğü Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nden taburcu edildi ve tedavisine evinde devam edilecek.

22 Nisan'da Oosterhout şehrinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Hüseyin Hatipoğlu’nun beyninde hasar oluştuğu belirtilmişti. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hatipoğlu 5,5 ay burada kaldı. 

Tedavinin ardından doktorlar Hüseyin Hatipoğlu'ndan umudunu keserek ailesine "Hastanede yapılacak her şey yapıldı, bakımevine gidilecek. Hüseyin acı çektiği için ötenaziyi düşünün" teklifinde bulundu. 

Ötenazi teklifini kabul etmeyen aile, Türkiye'den yardım istedi. Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın koordineli çalışması sonunda 21 Ekim'de ambulans uçakla İstanbul'a götürülen Hüseyin Hatipoğlu, ilk olarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Ailesinin talebi üzerine 17 Kasım'da Kahramanmaraş'taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Hatipoğlu, palyatif servisine yatırıldı. 1 ay süren tedavinin ardından Hüseyin Hatipoğlu taburcu edilerek evine gönderildi. 

Hüseyin Hatipoğlu'nun tedavisine evde devam edileceği belirtilirken, ailenin de enfeksiyon riskine karşı ziyaretçi kabul etmediği aktarıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.