Avrupa Birliğinde 2024'ten itibaren geçerli olan DAC7 Direktifi gereği, online satış mağazalarında ikinci el eşya satışı yapan kişilerin bilgileri, belirli miktarı geçtiği takdirde vergi dairelerine bildirilmek zorunda. Hollanda Vergi Dairesi de bu kural uyarınca bugün itibariyle kontrollerin sıkılaştırıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada; bugünden itibaren sadece online ikinci el mağazalarında 30 parça veya 2000 euro’nun üzerinde satış yapanların bilgilerinin, otomatik olarak Vergi Dairesi’ne gönderileceği belirtildi.

Vergi Dairesi, bu yöntemin, dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilen aktiviteler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yapıldığını açıkladı. Başka bir değişle Vergi Dairesi online ikinci el eşya satanlara yeni bir vergi yükümlülüğü getirmiyor. 

Yeni tedbir hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.

Avrupa Direktifi DAC7 nedir?
DAC7, dijital ekonomide daha fazla mali şeffaflık sağlamak amacıyla oluşturuldu. Direktif, dijital platformların, bu platformları kullanan satıcılar hakkındaki bilgileri ülkenin Vergi Dairesine iletmekle yükümlü olduğu anlamına gelir. Bu direktif, dijital platformlar üzerinden faaliyet gösterenlerin mali aktivitelerinin daha iyi izlenmesine ve vergilendirilmesine yardımcı olmak için tasarlandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.