Hollanda’yı derinden sarsan Gino van der Straeten’ın hunharca öldürülmesinin etkisi henüz geçmemişken, aileden bir kötü haber daha geldi. Gino’nun annesinin vefat ettiği duyuruldu.

Aileye yakın bir kişi olan ve basına açıklamalarda bulunan Judy op het Veld, Maastricht’te ikamet eden annenin hayatını kaybettiği bilgisini doğruladı. Kadının salı günü yaşadığı evde ölü olarak bulunduğunu aktardı.

Polis annenin ölümünde bir suç unsuruna rastlanmadığını bu nedenle daha fazla açıklama yapılmayacağını duyurdu. Ailenin sözcüsü Op het Veld de Gino’nun annesinin doğal sebeplerden öldüğünü aktardı.

"İki kız kardeş için oldukça ağır bir durum"
Judy op het Veld, şuanda durumun Gino’nun iki ablası için oldukça ağır olduğunu belirttiği açıklamasında, annenin oğlunun ölümünden sonra aşırı derecede üzgün olduğunu ve kendisini toparlayamadığını kaydetti. 

Op het Veld “İki kız kardeş için bunun nasıl bir şey olduğunu hayal etmek zor. Önce küçük kardeşleri, şimdi anneleri, tarif edilemez” şeklinde yaptığı açıklamasında ailenin zor bir süreçten geçtiğini ve ailenin biraz zamana ve huzura ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Her ne kadar annenin ölüm sebebi doğal nedenlerle olsa da polis ekipleri, Salı günü akşam saatlerinde kadının Maastricht’teki evinde arama yaptı. 

İkinci mahkeme 5 Aralık'da
Haziran ayının ilk günü bir parkta kaybolan ve yaklaşık 3 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Gino van der Straeten’in katil zanlısı 22 yaşındaki Donny M. Eylül ayında ilk kez hakim karşısına çıkartıldı. Maastricht mahkemesinde görülen davada, hakim Donny M.’ye yaptığı iddia edilen suçları bir bir sırasıyla okudu. Donny M. hakimin yönelttiği her soruya “evet” cevabını verdi.

Savcılık mahkemede Donny M.’nin “adam kaçırma, uyuşturucu kullandırma, taciz etme, kötü muamelede bulunma ve ardından çocuğu öldürme” suçlarından yargılandığını açıkladı. 

Gino davası zanlısı Donny M. 5 aralıkta ikinci görüşme için tekrar hakim karşısına çıkacak.

Gino van der Straeten’ın kaybı ve ölümü
Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Kerkrade’de ikamet eden büyük ablasının yanında kalan Gino, 1 Haziran günü oynamak için evden çıktı ve bir daha geri dönemedi. Aynı gün kayıp ilanı verildi. 2 Haziranda polis Amber Alert uyarısı yayınladı. Akşam saatlerinde Landgraaf’da bir spor merkezi yakınında Gino’nun kaykayı bulundu. 

Hem güvenlik ekipleri hem de gönüllüler tarafından arama çalışmaları yürütülürken, 3 Haziran günü  Gaziler Arama Ekibi üyeleri Kerkrade’deki park yakınlarında Gino’ya ait olduğu düşünülen eşyalar buldu.

4 Haziran günü ise Geleen’den acı haber geldi. Gino’nun cansız bedeni Landgraaf mahallesi Opbraakstraat’da daha önce yanmış bir evin çatı katında ve bir çöp torbasının içinde bulundu. Zanlı Donny M. de aynı gün yakalandı.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.