Polis, Bilthoven'daki bir okulda öğrencilere ölüm tehdidi içeren e-posta gönderdiği şüphesiyle, 17 yaşındaki bir genci gözaltına aldı.

Geçtiğimiz hafta Salı günü Bilthoven’daki De Werkplaats ortaokulu öğrencilerine tehdit içerikli e-posta gönderilmesinin ardından, okul yönetimi eğitime iki gün ara verdi. Gönderilen mesajın sosyal medya platformlarında da dağıtılması üzerine harekete geçen polis, geniş çaplı araştırma başlattı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Oirshot’ta ikamet eden 17 yaşındaki bir gencin, olayın faili olarak gözaltına alındığı belirtildi. Polis açıklamasında, yakalanan gencin gönderdiği mesajdaki gibi okula saldırı hazırlığında olmadığının anlaşıldığı kaydedildi. 

Polis, gencin gönderdiği epostada tam olarak neyle tehdit ettiği hakkında bir açıklama yapmadı. RTV Utrecht'e göre, e-postada ölüm tehdidi mesajı ve bir silah görüntüsü bulunuyordu. Mesajda ayrıca saldırının saati de belirtiliyordu. 

Yaşanan u huzursuzluk nedeniyle De Werkplaats okuluna yakın mesafede bulunan bir başka okul da Cuma günü eğitime ara verdi.

Yakalanan gencin esas amacının araştırıldığını belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

Foto: Politie.nl

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın