Hollanda’nın Bilthoven kentindeki bir okul öğrencilerine gönderilen ölüm tehdidi içerikli eposta, polisi harekete geçirdi.  Okulda bugün için eğitime ara verildi.

RTV Utrecht sitesinde yer alan haberde Çarşamba akşam saatlerinde tüm okul öğrencilerine içinde ölüm tehdidi bulunan bir mesaj gönderildiği belirtildi. 

Farklı haber sitelerinde yer alan haberlerde, mesajın Bilthoven’daki De Werkplaats Kindergemeenschap orta okulu öğrencilerine gönderildiği, bu nedenle okulun bugün tedbir amaçlı olarak kapatıldığı duyuruldu. 

RTV Utrecht haberinde okulun kapatılma kararının Bilt Belediye Başkanı Sjoerd Potters, Polis ve İçişleri Bakanlığının görüşmesi sonrasında karar verildiği aktarıldı.

Yayınlanan haberlere göre Çarşamba akşamı okul öğrencilerine gönderilen epostada bir silah fotoğrafı ile birlikte “2 Temmuz Perşembe günü hepinizi vuracağım, sadece hayatınızın tadını çıkarın.” mesajı yer aldı.

Yapılan ilk açıklamalarda gönderilen mailin bir okul öğrencisine ait olduğu ancak bu öğrencinin olayla bir ilgisinin bulunmadığı aktarıldı. Okul direktörü bu öğrencinin mail adresinin hacklenmiş olduğunu kaydetti.

Eğitime bir günlük ara verilen okulun hemen yakınında bulunan bir başka orta okul olan Het Nieuwe Lyceum (HNL) okulunda eğitime devam edildi. 

HNL yönetiminden velilere ve öğrencilere gönderilen açıklama yazısında “Bugün Werkplaats, belirli tehdit edici e-postalar nedeniyle kapalı. Polis kriz ekibi, tehdidin, okulu kapatmanın akıllıca olduğunu düşündürecek kadar büyük olduğunu düşünüyor. Polis; tehdidin yalnızca De Werkplaats öğrencilerine odaklanması ve hiçbir HNL öğrencisinin böyle bir e-posta almaması nedeniyle, kapatma kararının daha geniş bir alana yayılmayı gerektirmediğini belirtti”

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

RTV Utrecht'in elde ettiği, öğrencilere gönderilen e posta

rtv utrecht

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın