Hollanda Leergeld Vakfı bu yıl kuruma yapılan başvuruların giderek arttığı uyarısında bulunarak sadece ödenek alan ailelerin değil, aynı zamanda çalışan ebeveynler arasında da başvuru sayılarının arttığını belirtti. Kurum direktörü hem belediyelere hem de eğitim bakanına seslenerek bu konuda çözüm bulmaya çağırdı.

Vakıf direktörü Gaby van den Biggelaar basına yaptığı bir açıklamada, mümkün olduğunca çocuklara yardım etmeye çalıştıklarını ancak kurumun gelirinin azlığı nedeniyle bunu her zaman gerçekleştiremediklerini dile getirdi. 

Kuruma gelen taleplerin çok olması nedeniyle ürünlerin teslimatında da gecikmeler yaşandığını belirten direktör, çocukların bazen bir bisiklet veya dizüstü bilgisayar için haftalarca beklemek zorunda kaldığını kaydetti.

Çalışan kesimden gelen başvurular artıyor
Van den Biggelaar aldıkları ödenekle yaşamak zorunda olan ebeveynlerin yanı sıra çalışan ancak maaşı çocuğuna malzeme almaya yetmeyen ebeveynlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekti. 

Çalışan ebeveynlerin bazen borçlarından veya artan enerji fiyatlarından dolayı zorluk yaşadığını belirten direktör, bu ailelerin gelirlerinin ödenek sınırının hemen üstünde olduğu için belediye yardımlarından da yararlanamadığını dile getirdi. Van den Biggelaar bu ailelerin iki arada kaldığını ve bunun da bazen çocuklar için okul malzemeleri satın almayı imkansız hale getirdiğini söyledi.

Belediyeler ve bakanlığa çağrı
Yaşanan olumsuz durumun çözümlerinden birinin belediyelerin “asgari harcanabilir gelir standardını” yükseltmesi olabileceğini belirten Van den Biggelaar, sırının yükseltilmesiyle daha fazla ebeveynin ödenek başvurusu yapmaya hak kazanacağını dile getirdi.  

Van den Biggelaar, karar aşamasında çocuğun yararına olanların her zaman önce geldiğini vurgularken, belediyelerin de destek programları kurallarını genişleterek aynı şeyi yapmasını istediğini belirtti. Eğitim Bakanına da seslenen direktör, eğitim giderlerinin karşılandığı gibi eğitimde kullanılan dizüstü bilgisayarların masrafının da hükümet tarafından karşılanması gerektiğini kaydetti.

Ailesinin mali durumu iyi olmayan çocuklarının bisiklet, spor malzemesi, sırt çantası veya dizüstü bilgisayar gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Hollanda Leergeld Vakfı, aynı zamanda spor dersleri için de mali destek sağlıyor. Kurum geçtiğimiz yıl 120 bin çocuğa destek verdiğini belirtirken, bu yıl sayının 160 bine çıkacağını tahmin ediyor.

Fotoğraf: Annie Spratt - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.