2020 yılında Best kentinde bir polisin evine düzenlenen bombalı saldırının zanlıları belli oldu. Polis bu hafta yakalanan 42 ve 24 yaşlarındaki iki kişinin saldırının failleri olduğunu belirtti.

2020 yılı 12 Aralık cumartesi gece saatlerinde Best kenti Boksprong sokağında bir eve ağır havai fişekler ve bomba ile saldırı düzenlendi. Haberlere de çıkan olayda bombalanan evin bir polis memuruna ait olduğu belirtildi. 

Ağır havai fişek ve yakıttan oluşan bomba, polis memurunun evinde büyük tahrifat yarattı. Garaj kapısı harap oldu ve bazı camlar parçalandı. Mahalle sakinlerinin arabaları ve komşularının evleri de hasar gördü. 

Oost-Brabant emniyetinde çalışan bir polis memuruna ait olduğu belirtilen evde yaşanan saldırıda  kimse yaralanmadı. Evin sahibi olan polis memurunun o sırada işte olduğu ve eşi ile iki çocuğunun evde bulunduğu belirtilen polis açıklamasında,  vakanın daha vahim sonuçlanabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Zanlılar yakalandı
Bugün polis tarafından yapılan açıklamada, Çarşamba günü yakalanan 42 yaşında Waalre’de ikamet eden bir adam ile 24 yaşında Best’te ikamet eden bir başka gencin, bombalama olayının failleri olduğu belirtildi. 

Açıklamaya göre 42 yaşındaki adam oğluna ceza yazan polis memuruna sinirlendi ve evine saldırılması için emir verdi. Diğer kişi ise bu saldırıyı gerçekleştirdi. Polis bombalama sonrasında elde edilen DNA örneklerini 24 yaşındaki gence ait olduğunun tespit edildiğini aktardı. Olayda bir de bir kadına ait DNA bulundu ancak şuana kadar bunun kim olduğu bilinmiyor.

Cuma günü Sorgu yargıcının karşısına çıkan 42 yaşındaki adamın tutukluluk süresi on dört gün uzatıldı. 24 yaşındaki zanlı ise mahkemeye kadar kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada polis olayla ilgili soruşturmasına devam ediyor.

Bilindiği kadarıyla, 2020 yılında yaşanan olayın, Hollanda'da ilk kez bir polis memurunun evine yapılan ağır patlayıcılı saldırı olduğu belirtiliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.