Hollanda’nın Almanya’ya sınır kenti Arnhem'in Belediye Başkanı Markus, kentteki başarılı faaliyetleri ile tanınan El Ele Müzik ve Dans Eğitim Merkezi ile Dünya Kadınlar Korosu öğrencilerinin yeni dönem faaliyetlerini tanıtmak amacıyla düzenledikleri sezon açılışı gününe, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Markus bu ziyaretinde, El Ele Müzik ve Dans Eğitim Merkezi Başkanı Nermin Cingöz’e de Kraliyet Nişanını  takdim etti.

Belediye Başkanı Markus konuşmasında, Nermin Cingöz’ün dezavantajlı  gruplara dahil olan çocuklara hitap eden bir kişi olduğunu ve onların eğitiminde başarılarını yükselten faaliyetler düzenlenmesine öncülük ederek, bu çocukların özgüvenlerinin geliştirmesine katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Arnhem kentinde 30 yıl önce, küçük bir halk oyunları ekibi olarak başlayan El Ele’yi, gönüllü çabaları sonucu uluslararası bir sanat ve kültür kuruluşu seviyesine çıkaran Nermin Cingöz, El Ele’nin yıllar içinde resmî kurumların tanıdığı, 200 kişiyi aşan öğrenci sayısıyla, Arnhem kentinin en büyük Dans ve Eğitim Merkezi haline getirdi.

Belediye Başkanı Markus konuşmasında, El Ele’nin her biri en az usta diplomasına sahip zengin bir profesyonel kadroya sahip olduğuna dikkat çekerek, El Ele’de ders veren tüm eğitmenlerin de kursiyer çocuklar gibi köklerinin dünyanın dört bir yanına yayılmış olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı son olarak Nermin Cingöz’ün 1990 yılından bu yana Arnhem kentinde gönüllü olarak yürüttüğü sosyal kültürel etkinliklerle toplumda bir rol model olması ve şehirdeki sosyal birlikteliğe vermiş olduğu katkılarından dolayı Kraliyet Nişanı'na layık görüldüğünü vurguladı.

Aldığı ödül nedeni ile hem çok şaşıran hem de çok sevinen Nermin Cingöz, Hollanda’daki toplumsal faaliyetlere katkı sunan kişilere verilen bu ödüle Eğitim Merkezi'ndeki öğrenciler tarafından başvurulduğunu öğrenmesinden dolayı da ayrıca büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU