Hükümet, enerji masraflarına destek olmak amacıyla yaptığı yardım paketinde merkezi sisteme bağlı konutların masraflarının yaklaşık olarak ne kadarını telafi edeceğini açıkladı. Gaz, ısınma ve elektrik için açıklanan rakamlar, konut sahiplerinin kiracılarından talep edeceği masraf miktarının belirlenmesinde de yardımcı olacak.

Ekonomik İşler Bakanlığının açıklamasına göre; apartman dairesinde oturan kişilere bu yıl en fazla 1600 euroya kadar, öğrenciler ve bakım merkezlerinde kalanlara ise en fazla 670 euroya kadar destek verilecek.

Çarşamba günü açıklanan ve 2023 yılının ilk altı aylık dönemi için ödenmesi düşünülen enerji yardımı şu şekilde:
Merkezi sisteme bağlı apartmanlarda gaz ve ısınma için: 786,45 euro
Merkezi sisteme bağlı apartmanlarda elektrik için: 351,13 euro
Merkezi sisteme bağlı blok evlerde gaz ve ısınma için: 329,28 euro
Merkezi sisteme bağlı blok evlerde için elektrik için: 147,63 euro

Yılın ikinci yarısı için şimdiden düşünülen yardım miktarı:
Merkezi sisteme bağlı apartmanlarda gaz ve ısınma için: 276,76 euro
Merkezi sisteme bağlı apartmanlarda elektrik için: 183,92 euro
Merkezi sisteme bağlı blok evlerde gaz ve ısınma için: 116,18 euro
Merkezi sisteme bağlı blok evlerde için elektrik için: 77,33 euro

Öğrenci evinde veya yatılı bakım evinde kalanlara verilecek destek
Merkezi gaz veya ısınma için: 329,28 euro
Merkezi elektrik için: 147,63 euro

Bunun yanı sıra geçen yıl kasım ve aralık aylarında 190 euroluk desteği kaçıran haneler için de ekstra bir destek verilmesi planlanıyor.

Merkezi sisteme bağlı konutlarda oturan kiracıların destek paketine mal sahipleri derneği, ev sahibi veya konut şirketi aracılığıyla başvuru yapması gerekecek. Ayrıntıların Şubat ortasına kadar netleşmesi ve daha sonra kararlaştırılıp yürürlüğe girmesi bekleniyor. Planın yürürlüğe girmesi ile birlikte merkezi sisteme bağlı bir konutta oturan vatandaşlar konut şirketleri veya mal sahipleri aracılığıyla o zamana kadar ödedikleri enerji maliyetlerinin bir kısmını geri alabilecek.

Yapılan açıklamada enerji fiyatlarındaki değişiklik göz önüne alınarak yılın ikinci yarısı için verilecek desteğin yeniden hesaplanacağı da belirtildi. Şimdiden belirtilen rakamların altına düşülmeyeceği tahmininde bulunuldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.