PostNL posta pulu ücretinin, 1 Ocak'tan itibaren 1,01 eurodan 1,09 euroya çıkacağını açıkladı. Bu, yaklaşık yüzde 8'lik bir artış anlamına geliyor. Şirkete göre, bu zam özellikle artan maliyetleri karşılamak için gerekiyor. 

PostNL'nin direktörü Bob van Ierland, “Gönderilen posta miktarı azalsa da, hala her iş günü yaklaşık on bir bin sokaktaki posta kutusunu boşaltıyoruz ve Hollanda'nın her sokağına her gün yürüyerek veya bisikletle gidiyoruz” dedi. 

Yapılan açıklamada paket gönderim ücretlerinin bir kısmında da artış olacağı kaydedildi. Online olarak satın alınan paket pullarını fiyatı değişmezken, PostNL noktalarından gönderilen paketlerin ücreti 7,65 euro'dan 7,95 euro'ya çıkacak. Şuanda 1,65 eurodan fiyatlarla yurt dışına mektup gönderenler ise 1 Ocak itibariyle en az 1,75 euro ödeyecek.

Tatil günlerinde daha uygun fiyatlı “Aralık posta pulu” ile posta göndermek isteyenler, bu yıl her pul yaprağı için 1 euro daha fazla ödeyecek. Yirmi pulun bulunduğu tek bir yaprağın fiyatı 19,20 euro olacak. Bu ücret, pul başına 96 sent'e denk geliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.