Hollanda'da 23 Ocak'tan bu yana 21:00 - 04:30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı, mahkeme tarafından kanuna uygun bulunmayarak iptal edilmesine karar verildi.

Lahey Mahkemesi, Virüs Gerçekleri Vakfı tarafından açılan davanın ardından görülen duruşmada uygulanan sokağa çıkma yasağının hareket özgürlüğü ve mahremiyet hakkının geniş kapsamlı bir ihlali olduğuna hükmetti. Sokağa çıkma yasağının biran önce kaldırılmasını isteyen mahkeme, uygulamanın yanlış gerekçelerle alındığına karar verdi.

Mahkeme, sokağa çıkma yasağının getirilmesinden önce yasanın yürürlüğe girmesi için gereken "özel gerekliliklerin" karşılanmadığını belirtti. "Olağanüstü hal yasasına dayanan geniş kapsamlı bir önlem, ancak, daha az kapsamlı başka yollarla çözülemeyen akut bir acil durum gerçekten meydana gelirse verilebilir." açıklaması yapıldı. Mahkeme, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının temyiz yoluyla ertelenemeyeceğini belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU