Şu anda Hollanda'da aşıya dayalı Korona Giriş Bileti/QR kodlarının geçerlilik süresi bulunmuyor. Ancak Sağlık Bakanlığı sözcüsü Çarşamba günü NU.nl’e verdiği bir açıklamada, bu kuralın değişmek üzere olduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz ay Avrupa Birliği; bölge içinde geçerli olan Covid Seyahat Sertifikası’nın geçerlilik süresinde değişiklik yapılması gerektiğini belirtmiş, hem AB vatandaşlarının hem de AB dışından gelen vatandaşların ikinci doz aşı sonrası sertifikalarının geçerlilik süresinin 9 ay ile sınırlandırılacağını açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Hollanda’da geçerli olan Korona Giriş Belgeleri’nin sürelerinin AB kurallarına uyumlu olarak sınırlandırılacağını belirtirken, sürenin ne kadar olacağı hususunda bilgi vermedi. Sözcü “Ancak, bu yönergeler yine de değişebilir” şeklinde ifade kullandı.

Sağlık Bakanı de Jonge, korona belgelerinin sürelerinin sınırlı olmasını istiyor ve bu durumu “Aşılamanın tamamlanması ne kadar uzun sürerse, bulaşmaya karşı koruma azalır. Bu, Omicron varyantı için daha çok geçerli.” şeklinde açıklıyor.

Uluslararası QR kodları, kişinin adını, ne zaman doğduğunu ve hangi aşıyı yaptırdığı bilgilerini de gösteriyor. Bu konuda da açıklama yapan Bakanlık sözcüsü, Hollanda’da geçerli olan QR kodlarının sadece kişinin ismi ve soyadının baş harfleri ile doğum tarihini gösterdiğini dile getirdi. Sözcü, “Bunu teknik açıdan ve mahremiyet açısından nasıl düzenleyebileceğimizi iyi düşünmeliyiz. Yani hemen bugün ya da yarın olabilecek bir değişiklik değil” şeklinde ifade kullandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU