Erken genel seçiminden sonra başlayan koalisyon görüşmelerinde bu hafta Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) lideri Pieter Omtzigt, Ronald Plasterk liderliğindeki müzakerelerden çekilme kararı aldı. Bu karardan sonra duraklama yaşanan koalisyon görüşmeleri yeniden başladı. Ancak bu sefer masada sadece üç parti yer alıyor.

Basına yansıyan bilgilere göre; Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Dilan Yeşilgöz ve Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi (BBB) lideri Carolina van der Plas’ın yer aldığı müzakerelere katılması için Omtzigt’e de davet gönderildi ancak NSC lideri bu daveti kabul etmedi.

Parti başkanları, yeniden başlayacak müzakereler için fazla açıklama yapmaktan kaçındı. Van der Plas "konuşmaya devam etmenin her zaman mantıklı olduğunu" söyledi. PVV lideri Wilders de benzer ifadeler kullandı: "Her zaman birbirinizle konuşmalı ve devam etmelisiniz, tercihen dördünüzle, olmazsa üçünüzle." şeklinde ifade kullandı.

Van der Plas ve Wilders, Plasterk'in, Omtzigt ile ciddi bir anlaşmazlık yaşadıktan sonra yeni bir görüşme turunda informateur olarak devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt vermek istemedi. Van der Plas sadece "Bunu birazdan tartışacağız." dedi.

Peter Omtzicht bu hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koalisyon görüşmelerinden çekildiğini açıkladı. Omtzicht kamu maliyesine ilişkin endişeleri olduğu için çekilme kjararı aldığını duyurdu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş