Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan erken genel seçimi önde tamamlayan İslam karşıtı Geert Wilders, başlatılan koalisyon görüşmelerinde istediği sonucu alamadı. Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) lideri Pieter Omtzigt, Ronald Plasterk liderliğindeki müzakerelerden çekilme kararı aldığını duyurdu.

Omzigt kamu maliyesine ilişkin endişeleri olduğu için ekilme kararı aldığını belirtti.

Bu açıklama birçok çevrelerde olduğu gibi Özgürlük Partisi (PVV) lideri Wilders’da da şaşkınlığa neden oldu. Wilders, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararın kendisi için beklenmedik olduğunu kaydetti ve "İnanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradım.” şeklinde ifade kullandı.

NSC lideri Pieter Omtzigt ise “Hollanda halkına zaten boş olduğunu bildiğimiz ve bir sonraki hükümet tarafından yerine getirilemeyeceği sözler verme niyetinde değiliz.” dedi.

Başbakan olma hedefiyle koalisyon görüşmelerine başlayan Wilders’ın bu görüşmelere yeni baştan başlaması gerekiyor ancak NSC olmadan çoğunluk hükümeti kurma şansı da "yok gibi" görünüyor.

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

Şuandaki tabloya göre, koalisyon görüşmelerinin çıkmaza girmesi halinde ise yeniden bir seçime gidilme ihtimali bulunuyor.

Hollanda'da siyasi partiler arasındaki koalisyon müzakereleri aylar boyunca sürebiliyor. 2021 seçimlerinde Rutte'nin partisi hükümeti 271 günde kurabilmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.