Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Enstitüsü RIVM ve GGD'ler artan kızamık vakaları nedeniyle alarma geçti. Salgın Yönetim Ekibi (OMT)  salgın riski taşıyan bu durum için daha fazla BMR aşısı stoklanmasını, aşıların tamamlanmasının kolaylaştırılmasını ve kızamık hastalarının kardeşlerinin kreşlere alınmamalarını önerdi.

Salı günü RIVM tarafından yapılan açıklamada, son haftalarda 64 kızamık vakasının rapor edildiği ve vakaların çoğunun Eindhoven bölgesinde görüldüğü belirtildi.  Bu bölgede virüsün aile ve okuldaki temaslar yoluyla yayıldığını açıkladı.

ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor ETA EuroTürkassist, gurbetçilerimize sıla yolunda yol yardım hizmeti vermeye devam ediyor

Enfeksiyon sayısı şu ana kadar sınırlı kalsa da RIVM ve GGD'ler daha büyük bir salgına hazırlanmaya başladı. Açıklamada yurtdışında ve özellikle Avusturya, Fransa ve Romanya'da halihazırda büyük çaplı salgın yaşandığına dikkat çekildi.

OMT’ye göre özellikle aşılanmamış çocuklar büyük risk taşıyor. Bu yıl bir salgın olması durumunda 2 bin 4 yüz ila 2 bin 8 yüz vaka beklendiğini belirten OMT yetkilileri salgının gelecek yıla kalması halinde bu sayının 3 binleri geçebileceği belirtildi.

OMT’ye göre virüs şuanda daha çok bakım merkezleri ve okullar vasıtasıyla yayılıyor. Hastalık özellikle küçük çocuklar için tehlikeli. Bu nedenle OMT, kızamık geçiren çocukların kardeşlerinin kuluçka dönemi sona erene kadar kreşe gitmemelerini tavsiye ediyor. OMT ayrıca enfeksiyon durumunda kreş içindeki grupların mümkün olduğunca birbirlerinden ayrı tutulmasını da öneriyor.

Bir önceki kızamık salgını yaklaşık 10 yıl önceydi. O zaman yaklaşık 3 bin kişi hastalığa yakalanmıştı. Sonuç olarak bu kişiler kızamığa karşı bağışıklık geliştirdi ancak bundan sonra doğan ve aşılanmayan çocuklar henüz bu korumaya sahip değiller.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.