Rotterdam mahkemesi, kedisinin kafasını baltayla kesen bir adama 90 günlük hapis cezası ve  denetimli serbestlik verdi. Adam 2 yıl boyunca başka bir hayvanı da sahiplenemeyecek.

Mahkemenin, 17 Aralık’ta verdiği ve 4 Ocak itibariyle kamuoyuyla paylaşılan karar tutanağından anlaşıldığına göre; ceza alan adam, geçtiğimiz yıl 20 Mayıs günü 12 kutu bira, amfetamin ve normalde alması gereken ilaçları aynı anda kullandığı için psikoza girerek, kendi kedisini duvarda asılı duran baltayla katletti.

Hakim yaşanan durumu “anlaşılmaz” olarak nitelendirirken, “Adam, kendisine bağlı savunmasız bir hayvanı hiçbir sebep ve zorunluluk olmaksızın bir baltayla öldürdü. Bu ciddi bir suçtur.” ifadesini kullandı.

Zanlı suçunu itiraf etti
Mayıs ayında kedisini öldürdüğü için yakalanan zanlıyı muayene eden psikiyatrın raporuna göre adam olay günü sanrılar ve halüsinasyonlar gibi semptomların açıkça fark edildiği bir psikoz yaşamış. 

Daha önce çıkarıldığı mahkemede kedisinin kafasını duvarda asılı duran baltayla kestiğini itiraf eden adam, aynı duruşmada ilaçlarına ek olarak alkol ve uyuşturucu madde kullandığında “endişeli” olabildiğini veya “depresyona” girebileceğini bildiğini belirtmiş. 

Zanlının bu itirafını ve verilen tıbbi raporu değerlendiren Rotterdam Mahkemesi hakimi, zanlının farkında olduğu savunmasızlığına rağmen alkol ve uyuşturucu kullanmaya devam etmesini 'endişe verici' olarak nitelendirdi. 

Mahkeme tutanağında bulunan “Sanık, davranışlarından dolayı sorumluluk kabul etmediğini ve gelecekte bu tür davranışları önlemek için adım atmak istemediğini belirtti.” ifadesi dedikkat çekti.

90 gün hapis cezası ve şartlı serbestlik
Aralık ayında görülen karar duruşmasında hakim sanığa, 48 günü şartlı olmak üzere, 90 gün hapis cezası verdi. Zanlının daha önce tutuklu kaldığı süre verilen 90 günlük hapis cezasından çıkartılacak.

Hakim ayrıca sanığın zorunlu olarak Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezine gitmesine, bu kurumdaki görevlilerin sanığı düzenli olarak kontrol ederek, madde kullanımını sınırlamalarına karar verdi.

Sanık 2 yıl boyunca başka hiçbir hayvan sahiplenemeyecek. Bu kural Şartlı Serbestlik Bürosu, Ulusal Hayvan Koruma Müfettişliği, Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA memurlarınca veya polis tarafından düzenli olarak kontrol edilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU