Pazartesi öğleden sonra, Doğu Brabant Bölge Mahkemesi verdiği kararda Eindhoven’da esrar satılan bir kafenin (Coffeeshop)  49 yaşındaki eski sahibine uyuşturucu geliriyle mülk satın aldığı suçlamasıyla 2,5 yıl hapis verdi. Ayrıca adama ait, şuanda değeri 6,1 milyonun üzerinde olan ve aralarında öğrenci evlerinin de bulunduğu 10'dan fazla mülk ve işyeri ile birkaç arsasına el konulmasına hükmetti.         

Son 15 yıldır hakkında araştırma yapılan, özellikle Türkiye üzerinden farklı kara para aklama yöntemleri kullanarak Eindhoven merkezindeki çeşitli mülkleri satın aldığı tespit edilen kişinin, mahkemesi görüldü. 

Davası görülen zanlının garaj, çeşitli daireler, iş yerleri ve Eindhoven ile Lierop'ta bir fitness merkezi dahil olmak üzere tüm mal varlığına el kondu. Mahkeme, zanlının bu mülklerin finansmanının kaynağını açıklayamadığına ve büyük olasılıkla kara para aklama yoluyla elde edildiğine karar verdi.
 
Adam hakkında daha önce kendisine ait Eindhoven'daki Grasshopper isimli coffieshopta kendi ürettiği keneviri sattığı ve bu yolla milyonlar kazandığı iddia edilmişti ancak zanlı başlangıç sermayesini Türkiye'deki bir amcasından ödünç aldığını iddia etti.

Bu durumun aksini gösteren kanıtlar ve adamın mal varlığının 2004'ten 2009'a kadar 322.000 eurodan 16 milyon euroya çıkması, mahkemeyi kara para aklama suçlamasını onaylamaya itti.

Polis soruşturmaları sonrasında ortaya çıkan bilgiler de bu tabloyu daha net bir şekilde ortaya çıkmasını sağladı. Eindhoven sakini ve aile fertlerinin evlerinde yapılan aramalarda büyük miktarlarda para, ateşli silahlar ve uyuşturucu ele geçirildi.

Mahkeme, uzun süren soruşturma ve medya baskısı nedeniyle 3,5 yıllık hapis cezasını 2,5 yıla düşürdü.

Zanlı hakkında halen devam eden iki ayrı dava daha bulunmakta. Bu davalardan birinde savcılık uyuşturucudan elde edilen 43 milyon euroluk gelire el konulması talebinde bulundu. Diğer dava ise halen Brugge'de hapis cezası çekmekte olan Belçikalı ünlü suçlu Flor B. ile ilgili olduğu bilinmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.