Gece saatlerinde başlayan kar yağışı neredeyse ülke genelinde trafiğe çıkanlar için tehlikeli durumların oluşmasına neden oldu. Rijkswaterstaat tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde farklı yerlerde kazaların oluştuğu belirtildi. ANWB trafikte yoğunluk olacağı uyarısı yaptı. 

Bu sabah saat 06:00 civarında, A2 karayolunun Ekkersweijer kavşağında bir kamyon kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle üç şerit trafiğe kapatıldı. Kaza, Eindhoven çevresinde trafik sıkışıklığının artmasına neden oldu.

A27 karayolunun Utrecht istikameti, Everdingen kavşağı yakınlarında meydana gelen bir başka kaza nedeniyle trafik A15 ve A2 yolları üzerinden devam etmekte. 

Eindhoven’dan Maastricht yönündeki De Hogt kavşağında yine bir kamyon kar nedeniyle yolda kayarak durmak zorunda kaldı. N2 çevre yolunda, Leenderheide kavşağında trafik durma noktasına geldi. Rijkswaterstaat'a göre trafik yolda meydana gelen kayganlık ve kar yağışı nedeniyle A2'ye girmekte zorlanıyor ve yoğunluk artıyor.

ANWB ülkenin güneyindeki birçok yerde sağanak yağış nedeniyle trafikte gecikmelerin yaşandığını açıkladı. Brabant'ın merkezinde, doğusunda ve Limburg'un kuzeyindeki neredeyse tüm otoyollarda trafikte yavaşlama yaşanıyor. Diğer bölgelerde trafik normal akışında seyrediyor. Sabah saat 07:50’de tüm ülke genelinde 700 kilometrelik trafik sıkışıklığı yaşandığı belirtildi.

Gelderland, Noord-Brabant ve Limburg bölgelerinde 1 ila 3 santimetre kalınlığında kar yağışı görüldü. Buienradar istasyonu sabah saatlerinde bu bölgelerdeki karın eriyeceğini ancak akşam saatlerinde sıcaklıkların da düşmesi ile birlikte yolların yeniden kaygan hale gelebileceği uyarısında bulundu.

Rijkswaterstaat'a göre dün geceden bu yana 2,2 milyon kilo tuzlama yapıldı. Meteoroloji enstitüsü  KNMI öğlen saatlerine doğru yollardaki kayganlığın geçeceğini açıkladı.

Kötü hava koşullarına ek olarak, başarısız toplu iş sözleşmeleri nedeniyle bölgesel toplu ulaşımda bugün başlayan grev nedeniyle trafikte aşırı yoğunluk yaşanacağı belirtiliyor.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijkswaterstaat

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.