Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI, bugün ve yarın için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda bugün sabah saatlerinde Zeeland bölgesinde yollarda buzlanma ve kayganlığın artacağı, akşam saatlerinde ülkenin batısı ve kuzeyinin bu durumdan etkileneceği belirtildi. Yarın ise özellikle ülkenin güney batı kesiminde kar yağışı etkili olacak.

Cuma’yı cumartesi gününe bağlayan gece yarısı için verilen sarı kodlu uyarı bugün ve yarın için de geçerli olacak.

KNMI ve ANWB'ye göre, özellikle trafiğe çıkacakların kayganlık riski nedeniyle çok dikkatli hareket etmesi gerekmekte. 

Bugün öğleden sonra batı da kar yağışı görülecek ve yollarda kayganlık artacak. Akşam saatlerinde bu durum kuzey bölgelerinde de etkili olacak. 

Pazar günü öğleden sonra güneybatıdan başlayacak kar yağışının yerde 1 ila 3 cm'lik bir kar örtüsü oluşturabileceği belirtilmekte. Kar yağışı Pazar akşamı ülke genelinde kuzeydoğuya doğru hareket edecek. Bu durum tekrar bu bölgelerdeki kayganlık riskini artırabilir.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: temsili

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.