Hollanda’da Müslümanlığı tercih eden ve İslam’a yönelen kişilerin sayısı giderek artıyor. Bunun yanı sıra farklı nedenlerle Türkiye’de bulunduğu sırada Müslümanlığı seçen kişilerin haberleri de daha sık medyada yer almaya başladı. 

Hollanda’da İslam’ı seçenlerin arasında halktan kişilerin yanı sıra, gençlerin tanıdığı ve takip ettiği FunX-DJ Vonneke Bonneke, reality yıldızı Jørney Hendrix ve müzisyen Blacka gibi ünlü isimler de yer alıyor

Müslümanlığı tercih etmiş ve deneyimlerini sosyal medya platformlarından takipçileriyle paylaşan gençler, İslam'da huzur, sevgi, oturaklı bir yapı ve anlam bulduklarını ifade ediyor. Kur’an-ı Kerim’in bu seçimde büyük rolü olduğunu belirtiyor ve genellikle arkadaşlarından veya yakın arkadaşları vasıtasıyla İslam’la tanıştıklarını dile getiriyor.

Isparta'da Müslüman oldu

AA-20231118-32952682-32952680-ISPARTADA_MUSLUMAN_OLAN_WESTSTIATE_ISRAILIN_GAZZE_SALDIRILARINA_TEPKI_GOSTERDI

Son olarak Isparta’daki akrabalarını ziyarete giden 25 yaşındaki Neeltie Weststiate de Müslümanlığı seçen Hollandalı gençlerden biri. Dedesini ziyaret için Isparta’ya giden Weststiate, Müslüman olmak için müftülüğe başvurdu ve müftülükte düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Weststiate, “Sevda” adını aldı. Müftü Bayram Şahin Weststiate'ye, ihtida belgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti. Müslüman kız arkadaşlarından etkilendiğini ifade eden Weststiate, “Türkiye'ye dedemin yanına geldikten sonra Müslüman olmaya karar verdim. İçimden geldi.” dedi. 

Yeni MÜslüman olan 19 Hollandalı Konyayı ziyaret etti

holandalı 19 kişi konya

Bir başka örnek ise Konya’da yaşandı. Kısa bir süre önce Müslüman olan 19 Hollandalı Diyanet İşleri Başkanlığı, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  “Konya'da İslam'ın Ruhunu Hisset” projesi kapsamında kente gitti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile de bir görüşme yapan grup, bir hafta boyunca şehirde İslam'ın temel kavramları, ibadet ve ahlak kuralları hakkında bilgiler alacak.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş