Kabinedeki iki bakan ve hem işveren hem de işçi sendikaları temsilcileri bugün bir araya gelecek. Yapılacak bu görüşmenin çok önemli olduğunu belirten sendika yetkilileri, görüşmeden “tarihi bir anlaşma” çıkabileceğini tahmin ediyor.

Telegraaf gazetesinin güvenilir kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, işverenler ve işçi sendikalarının kabine ile satın alma gücü hakkında yeni bir anlaşma yapmak için hazırlık yaptığı belirtildi.

Habere göre Perşembe günü (09.06.2022) Sosyal İşler Bakanı Van Gennip, Ekonomik İşler Bakanı Adriaansens ile işveren ve işçi sendikaları temsilcileri arasında çok önemli bir istişare yapılacak.

Haberde; sendikaların aşırı fiyat artışının sonuçlarından endişe duyduğu, bu nedenle ücretler konusunda bir anlaşmaya varılması, işçiler için vergi indirimi ve enerji maliyetleri için ek katkı sağlanması konularında hükümete baskı yapacağı belirtildi.

Gazetenin kaynağının yaptığı açıklamaya göre, bugün yapılacak görüşme, Ağustos'taki yeni bütçe kararı öncesinde satın alma gücü konusunda bir şeyler yapmak için son şans.

İşveren sendikası başkanı Ingrid Thijssen ve FNV işçi sendikasından Tuur Elzinga gazeteye yaptığı açıklamada, iki sendika arasında belirli bir süredir görüşmelerin devam ettiği bilgisi doğrulandı. 

Elzinga konu ile ilgili olarak “Bence tarihi bir anlaşmaya varabiliriz.” dedi. Gazeteye göre işverenler, kabinenin olası bir kriz paketine ihtiyaç duymadığından şikayet ediyor.

Alınan bazı bilgilere göre halihazırda enerji faturalarına müdahale etmek için hükümete bir öneride bulunuldu ancak Sosyal İşler Bakanlığı sözcüsü satın alım gücüyle ilgili kararların Ağustos ayında verileceğini açıkladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın