Hükümet ile Devlet ve Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) arasında varılan anlaşma sonucu başlatılması planlanan İmam Yetiştirme Programı, kurumlar arası çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle rafa kaldırıldı. Projeye dahil olan üç eğitim kurumu ile CMO eğitimin içeriği ve diğer hukuksal yönleri açısından anlaşamadı.

Sosyal İşler Bakanı Van Gennip Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği yazılı açıklamada, Hollanda'da imamlar için resmi olarak tanınan bir eğitim kursu olmayacağını yazdı. Eğitimin gerçekleşmeyecek olmasından dolayı "derin üzüntü" duyduğunu belirten bakan, toplumun bu eğitime ihtiyacı olduğunu, yine de böyle bir eğitim kursunun başlatılması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.

CMO ve eğitim kurumlarından açıklama
HBO lisans derecesinde verilmesi düşünülen İmam Yetiştirme Programı’nın zamanla Hollanda eğitim sistemi içerisinde kalıcı hale gelmesi planlanıyordu. Eğitim gelecek yıl Eylül ayında başlayacaktı. Ancak Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Amsterdam Yüksek Okulu (HvA) ve IPABO Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle proje rafa kaldırılmış oldu.

CMO ve eğitim kurumları yaptıkları ortak açıklamada tarafların beklentilerinin 'birbirinden çok uzak' olduğunu belirtti. Açıklamada söz konusu ayrılıkların sadece eğitimin içeriğinde değil aynı zamanda kursun yasal dayanağı konusunda da sorun yaşandığı aktarıldı.

Açıklamada Hollanda toplumunda hala böyle bir kurs ihtiyacını devam ettiğinin altı çizildi ve bunun gerçekleşmeyecek olmasından üzüntü duyulduğu belirtildi. Gelecekte başka kurumlar da böyle bir kurs açmak istemesi halinde, yürütülen çalışmada elde edilen sonuçları kullanabileceği vurgulandı.

Denk’in önerisi ile harekete geçilmişti
2015 yılında Denk Milletvekili Kuzu tarafından verilen “Hollanda’da yüksekokul derecesinde resmi bir imam eğitimi yetiştirme kursu” önerge Meclis tarafından da kabul edilmişti. Kuzu önergesinde İmamların genellikle yurtdışından geldiğini bu nedenle Hollandalı Müslümanların yaşam ortamını çok az bildiklerini belirtmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da sağ koalisyon anlaşması vatandaşın cebini nasıl etkileyecek? Hollanda’da sağ koalisyon anlaşması vatandaşın cebini nasıl etkileyecek?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.