Weerplaza meteorologlarına göre ülke genelinde Çarşamba günü sıcaklıklar yükselmeye başlayacak ancak Perşembe öğleden sonra şiddetli yağış görülecek.

Weerplaza'dan Roosmarijn Knol Çarşamba ve Perşembe günleri için aşırı sıcak olacağı uyarısında bulundu. Knol yaklaşık 30 derecelere kadar çıkacak sıcaklık derecesine rağmen,  tropikal sıcaklık seviyesine çıkmayacağını ve kısa süreli bir geçiş olacağını belirtti.

Weerplaza tahminine göre, Çarşamba günü ülke genelinde sıcaklıklar 25 ila 28 derece arasında seyredecek. Hava bulutsuz olacak.Güneydoğudan esen rüzgar, Perşembe günü havanın biraz daha ısınmasını sağlayacak. 

Perşembe günü ülkenin doğu ve güneydoğusunda sıcaklıklar 30 dereceye kadar çıkacak. Sıcaklıklar Wadden Adaları'nda 24 dereceye Randstad bölgesinde ise 26 ila 27 derecelerde seyredecek.

Perşembe günü gündüz saatlerinde, yüksek sıcaklık ile nemin birleşiminden bunaltıcı bir hava hakim olacak ancak akşam saatlerine doğru yerini yağışlı bir havaya bırakacak. Akşam saatlerine doğru gök gürültülü sağanak yağış ihtimali de oldukça yüksek. Bu yağış esnasında bazı bölgelerde dolu yağışı da görülebilir.

Cuma günü ülke genelinde yağışlı bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığı ise yaz döneminin ortalaması olan 20 derece civarına kadar düşecek.

Foto: Eva Schaap - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın