Hollanda’da sokakta veya evde talihsiz bir düşme sonucu hayatını kaybeden kişilerin sayısı hızla artıyor. 2021 yılında 5 bin 400 kişi sokakta veya evde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Geçen yıl ise bu sayı 6 bin 228 kişiye, yani günde on yedi kişiye kadar çıktı.  

Merkezi İstatistik Bürosu'na (CBS) göre artış, özellikle 80 yaş ve üstündeki kişiler ile demans nedeniyle bakım gören kişiler arasında görülüyor. Geçen yıl 'kazalı düşme' sonucu hayatını kaybeden erkeklerin ortalama yaşı 82, kadınların ise 87 idi. On yıl önce, yaş ortalamaları erkeklerde 79, kadınlarda 86’ydı.

Bahsedilen rakamlarda, sadece düşüşten sonraki 30 gün içinde hayatını kaybeden kişiler dikkate alındı.

Doğal olmayan ölüm sebebi: Düşme
Düşme, en yaygın doğal olmayan ölüm sebebi olarak görülmekte. CBS verilerine göre geçen yıl bin 9 yüz kişi intihar etti ve neredeyse 800 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti.

CBS, düşme olaylarının artışını nüfusun yaşlanmasına bağlıyor. Her yaş grubunda genel olarak bir artış görüldüğü belirtilen açıklamada, en fazla artışın 90 yaş ve üzeri kadınlarda olduğuna dikkat çekiliyor.

Verilere göre 2012 yılında 90 yaş ve üzere her 100 bin kadından 8,3’ü hayatını kaybederken bu oran 2022 yılında her 100 bin kadında 17,3' kadına kadar çıktı. Aynı yaş grubundaki erkekler arasındaki oranlar sırası ile 8,6 kişi ve 14,5 kişi olarak kayda geçti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş