Hollanda’da özellikle yılbaşı döneminde yaşanan havai fişek kazaları yeniden artmaya başladı. Son yaşanan vakada 17 yaşında bir genç Cobra 6 türü havai fişeğin patlaması sonucu birkaç parmağının uç kısımlarını kaybetti.

Olay Flevoland Eyaleti Emmeloord belediyesi, Caucasus'ta bir ortaokulun yakınında meydana geldi.

Noordoostpolder polisi tarafından yapılan açıklamada, Perşembe günü belirtilen adresten gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edildiği, Cobra 6 havai fişeğin gencin çok yakınında patladığı belirtildi. Ağır yaralanan genç derhal hastaneye kaldırıldı. Son gelen açıklamada gencin birden fazla parmağının uç kısımlarını kaybettiği aktarıldı.

Cuma günü polis, havai fişeklerin kurcalanmaması konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Hollanda’da özellikle yılbaşı döneminde yüzlerce yaralanma meydana gelmekte. Özellikle havai fişekleri bilinçsiz şekilde ateşleyen veya ateşlenen havai fişeği kurcalayan birçok kişi ciddi şekilde yaralanmakta.

Bazı belediyeler, yaralanma vakalarını azalmak amacıyla tüm şehirde belirli bölgelerde ve belirli günlerde havai fişek atılmasına izin vermekte. Bazı belediyeler ise tüm şehirde havai fişek yasağı uygulamakta. Yine de son vakada olduğu gibi parmak, el veya diğer uzuvlarını kaybeden kişiler her yıl haberlere konu olmakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş